Hlavní obsah

Ukradený gól Kolář neoplakává, na „svoji“ Spartu si troufá

PLZEŇ

Stal se smutným hrdinou minulého víkendu. Dal na Slovácku regulérní gól, jímž mohl fotbalistům Plzně zajistit tři body. Rozhodčí však trefu Daniela Koláře pro ofsajd chybně neuznali, a tak lídr tabulky v Uherském Hradišti remizoval. Před sobotním šlágrem jara proti Spartě vede Kolářův tým před obhájcem titulu již jen o dva body. Záložník si však před zápasem hodně věří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Kolář po vystřídání dotáhl Plzeň k výhře v prvním jarním duelu s Hradcem Králové. Takhle se radoval z gólu na 2:0.

Článek

Odskočil si na hostování na Slovácko a do Blšan, jinak však fotbalově vyrůstal ve Spartě. Pětadvacetiletého záložníka Daniela Koláře tak ve Štruncových sadech čeká speciální zápas.

Nejdřív se však bude muset vypořádat s pocitem křivdy. Asistent rozhodčího Moudrý mu na Slovácku upřel regulérní gól. Kolář tak přišel o svoji jedenáctou trefu v probíhajícím ligovém ročníku...

„Jenom kvůli tomu nebudu mít nějakou zvýšenou motivaci. Jak říkal trenér Vrba, je to zápas, na který se všichni moc těšíme. Na každé utkání nejen se Spartou máme všichni motivaci stejnou,“ ujišťuje Kolář v rozhovoru pro klubové stránky.

Daniel Kolář (vlevo) ještě v dresu Sparty proti svému současnému spoluhráči Davidu Limberskému.foto: čtk

Ale přece jen - sporný verdikt, duel proti bývalému klubu, navíc o titul... To je motivů víc než dost. „Velkou motivaci máme před každým utkáním se Spartou. Prožil jsem tam krásná léta. Není to můj první zápas proti Spartě, nějaké jsme už odehráli, takže to nevidím nějak dramaticky. A co se týká toho momentu na Slovácku, na to člověk nesmí myslet. Už je to za námi.“

Nejsme v nepohodě, ujišťuje záložník

Vzhledem k tomu, že jde o přímý střet dvou nejvážnějších uchazečů o mistrovský titul, však zatím Kolař asi proti Spartě důležitější zápas nehrál. „Stále se hraje jen o tři body. Ty mají stejnou cenu, jestli hrajete s Ústím nebo se Spartou. Pro nás je to zápas doma, který chceme vyhrát jako všechny další. Hlavně aby se to líbilo lidem, abychom i nadále měli šanci stále ve svých rukou a nemuseli se ohlížet doleva nebo doprava.“

Kolářovi se nezdá, že před zápasem je ve větší pohodě soupeř. „My nemáme být proč v nepohodě. Poslední dva zápasy ukázaly, že potřebnou morálku tým má. Oba jsme dokázali otočit, i když se pro nás vyvíjely nepříznivě. Sice jsme tři body ze Slovácka nepřivezli, ale všichni viděli, že jsme si je zasloužili. Sparta určitě hraje dobře. Posledních sedm kol neprohrála, což o něčem svědčí, ale nemyslím si, že by mezi námi byl nějaký obrovský rozdíl,“ troufá si.

Reklama

Související témata: