Hlavní obsah

Jablonec dal Hradci sedmičku, Slavia rozstřílela Teplice

PRAHA

Po sobotním šlágru v Plzni pokračovala v neděli fotbalová Gambrinus liga dalšími čtyřmi zápasy 20. kola. Hitem bylo utkání pražské Slavie s Teplicemi v Edenu, které nabídlo řadu gólů a pohledných momentů. Sešívaní rozstříleli Severočechy 4:1, potvrdili jarní procitnutí a podruhé v řadě zvítězili. Povedené představení si připravil pro fotbalové fajnšmekry také Jablonec, který sedmi góly rozprášil Hradec Králové, Lafata přitom vstřelil hattrick.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slavistická radost po jedné ze čtyř tref proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Pražská Slavia je díky druhému vítězství z nejhoršího venku. Navíc může doufat v další body, které by jí mohla přinést případná kontumace zápasu s Brnem. Ale vzestup formy potvrdila především na hřišti, s Teplicemi oslabenými rozsáhlou marodkou sehrála povedenou bitvu, v níž od počátku tahala za delší konec.

Skóre otevřel po půlhodně hry Pospěch, když nadvakrát uklidil míč do Slavíkovy branky. Dvě minuty po něm se prosadil i Lukáš Jarolím, nádhernou střelou z hranice velkého vápna rozjásal tribuny. Po hodině hry se prosadili také hosté, Mahmutovič z otočky vykřesal jiskru naděje, kterou však vzápětí uhasil hlavičkující Jarolím. Pečeť na výsledek dal Milutinovič v samotném závěru nádhernou pumelicí ze 30 metrů.

Jablonec pokračuje v sérii

Jablonec má velice dobrý start do jara. Porazil v derby Liberec, přivezl body z Prahy ze zápasu s Bohemians, doslova rozstřílel Hradec. A zatím nedostal ani jeden gól... Proti Hradci to byla jablonecká paráda od úvodního hvizdu, už ve 13. minutě se poprvé trefil Marek Jarolím a do poločasu přidali domácí další čtyři. Po změně stran dokončil hattrick Lafata, dvougólovým střelcem byl Jarolím. Zbylé branky přidali Piták a Hejda.

Poslední Ústí vyrukovalo doma proti Slovácku, jež se jarními ztrátami dostává pomalu do nepříjemného stavu ohrožení. Ani na severu Čech na tom nic nezměnilo, neboť domácím podlehlo 0:2. Ústí předvedlo téměř bezchybný výkon. Do zápasu vlétlo jako uragán, během úvodní čtvrthodiny si vytvořilo dvoubrankový náskok a ve zbytku utkání celkem bez potíží odvracelo útočné snažení Slovácka. To trefilo po ráně Švancary břevno, jinak se téměř neprosadilo.

Sňozík zachránil klokanům bod

V dalším souboji České Budějovice doma remizovali s Bohemians 1905 1:1. Pražští klokani chtěli na jihu Čech navázat na překvapení, o které se postarali na úvod jara v Uherském Hradišti. Tam senzačně vyhráli, jenže nečekaný bodový zisk hned vzápětí promrhali doma s Jabloncem. V Budějovicích sice po zásahu Škody vedli, jenže patnáct minut poté vyrovnal Vulin.

Hosté nakonec mohli být rádi za bod při remíze 1:1, protože hráli od 75. minuty oslabeni o vyloučeného Barteka, v 90. minutě navíc čelili pokutovému kopu. Ten ale lapil gólman Sňozík a stal se hrdinou klokanů.

Gambrinus liga - 20. kolo
Brno - Olomouc 2:0
Příbram - Liberec 1:0
Plzeň - Sparta 1:0
Neděle
Jablonec - Hradec Králové 7:0on-line
Branky: 22., 33. a 52. Lafata, 13. a 24. M. Jarolím, 31. Piták, 84. Hejda.
Č. Budějovice - Bohemians 1:1on-line
Branky: 64. Vulin - 49. Škoda.
Ústí n. L. - Slovácko 2:0on-line
Branky: 10. M. Valenta, 15. Martykán.
Slavia - Teplice 4:1on-line
Branky: 34. a 63. L. Jarolím, 32. Pospěch, 89. Milutinovič  - 61. Mahmutovič.

Reklama