Hlavní obsah

Arbitráž potvrdila Brnu oprávněné zrušení Pospěchovy smlouvy

BRNO

Arbitrážní komise ČMFS dnes rozhodla o platném ukončení profesionální smlouvy Zbyňka Pospěcha ve Zbrojovce Brno, s kterou slávistický fotbalista vede spor o ušlou mzdu ve výši přes milion korun za minulý rok. Brněnský klub informoval o rozhodnutí na svých stránkách. Pospěchův zástupce Jiří Kubíček s verdiktem komise nesouhlasí a chystá se obrátit na mezinárodní sportovní soud v Lausanne.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Sport.cz

Jiří Kubíček

Článek

Pospěch měl od disciplinární komise zastavenou činnost za nezaplacení smluvní pokuty 100.000 eur svému bývalému agentovi Ondreji Chovancovi. Zbrojovka mu v reakci na to loni na jaře vypověděla smlouvu, s čímž ovšem hráč nesouhlasil a Kubíčkovým prostřednictvím se obrátil na arbitráž.

Podle Kubíčka měl být Pospěch stále hráčem brněnského klubu, neboť mu prý disciplinárka zastavila činnost v rozporu s řády FIFA. Odvolací a revizní komise následně loni v říjnu fotbalistův trest přerušila a arbitráž ani dnes nerozhodla, zda je v právu nynější slávistický útočník nebo Chovanec. Ve sporu s Brnem však dala za pravdu Zbrojovce.

"Zbrojovka Brno byla oprávněna rozvázat se Zbyňkem Pospěchem k 25. březnu loňského roku profesionální smlouvu. Hráč nemohl plnit řádně smlouvu. Znamená to také to, že Pospěch nemá nárok na jakoukoliv odměnu či kompenzaci, nárokovanou po 25. březnu 2010," uvádí se na stránkách brněnského klubu.

Kubíček však s výrokem arbitrážní komise nesouhlasí. "Jsem rozčilen do běla, takové rozhodnutí považuji za skandální. Předseda komise Bernard, který o případu rozhodoval už minule, odmítl svou podjatost, prohlásil, že se podjatý necítí, a sedl si klidně za předsednický stůl. Nezbývá nám tedy než se obrátit na mezinárodní sportovní soud v Lausanne," uvedl podle webu hattrick.cz Kubíček.

Pospěch téměř dva roky nehrál ligu, teprve o minulém víkendu nastoupil za svůj nový klub Slavii Praha v Liberci a hned se uvedl gólem.

Reklama

Související témata: