Hlavní obsah

Plzeň musí před disciplinárku kvůli překročení kapacity stadiónu

PRAHA

Disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu zahájila řízení s Viktorií Plzeň kvůli překročení kapacity stadiónu v sobotním utkání se Spartou. Pražskému klubu hrozí trest za výtržnosti fanoušků v sektoru hostí. Zástupci obou celků budou předvoláni na příští zasedání komise 31. března.

Foto: Milan Malíček, Právo

Před plzeňským Markem Bakošem sbírá míč ze vzduchu brankář Sparty Jaromír Blažek. Přihlíží Tomáš Řepka.

Článek

Problém s překročením kapacity měl v tomto ročníku i Hradec Králové, který kvůli tomu byl v září rovněž předvolán před disciplinárku. Komise však tehdy rozhodla, že Východočechy trestat nebude, protože nechce jít proti zájmu diváků o fotbal. "Musíme ale zabezpečit dodržování řádů a předpisů. Proto jsme klubu nařídili udělat taková opatření, aby k překročení kapacity nedocházelo," uvedla na podzim komise v prohlášení.

Disciplinárka ve čtvrtek rovněž udělila tresty za žluté a červené karty. Zákaz startu na jedno utkání za vyloučení obdrželi příbramský Tomáš Pilík, David Bartek z Bohemians 1905, ústecký Lukáš Dvořák a Lukáš Opiela z Mladé Boleslavi.

Kvůli čtyřem žlutým kartám do zápasů 21. kola nezasáhnou Tomáš Řepka (Sparta), Pavel Horváth (Plzeň), Rudolf Otepka (České Budějovice), Martin Nešpor (Bohemians 1905) a Filip Rýdel (Brno). Ve druhé lize si ze stejného důvodu nezahrají Roman Dobeš (Zlín), Zoran Danoski (Most), Patrik Siegl (Třinec) a Antonín Holub (Kladno).

Reklama

Související témata: