Hlavní obsah

Sparta - Brno 2:0Kweuke mu dvakrát nabil a sparťan Pekhart už vede tabulku střelců

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Pekhart 1 : 0
0. Pekhart 2 : 0

PRAHA

Duel druhého s předposledním dopadl podle očekávání. Fotbalisté Sparty doma v utkání 21. ligového kola porazili 2:0 Brno a znovu se tak přiblížili vedoucí Plzni na pět bodů. O oba góly se postaralo útočné duo - Kweuke dvakrát přihrál a Pekhart se ještě do přestávky dvakrát trefil. Se třinácti brankami se tak elitní střelec reprezentační jedenadvacítky ujal vedení v tabulce střelců.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Pekhart se raduje ze druhého gólu do sítě Brna.

Článek

Zbrojovka měla Letenským co vracet. Vždyť i podzimní domácí porážka 0:5 přikovala Brno na sestupové příčky, které teď po výhře nad Olomoucí mělo naději opustit. To by však muselo v Praze bodovat a Sparta neměla vzhledem k osmibodové ztrátě na vedoucí Plzeň na výběr. Aby její šance na titul ještě žila, musela potvrdit roli favorita a vyhrát.

Po mdlém výkonu v Plzni si hráči v úvodu zápasu vzali kritiku k srdci a začali jinak kmitat. Již ve druhé minutě Kweuke vybídl Zemana, jeho střelu však obrana zblokovala. V 5. minutě Kamerunec vysunul pro změnu Pekharta a ten mazáckým lobem překonal Krbečka. Byl to jeho první gól za Spartu a zároveň dvanáctý v ročníku, takže vyrovnal vedoucího Hubníka, který už kope v Polsku.

Po svižném úvodu domácí na chvíli polevili a exsparťran Střeštík z přímého kopu jen těsně minul Blažkovu branku. Pak se Letenští znovu ujali vlády. Pekhart vysunul hlavou do brejku Kadlece, ten však sám před brankářem pálil jen do něj... Útočník vypůjčený z Jablonce řádil dál. Pekhart předvedl efektní nůžky přes hlavu i patičku po další akci Kweukeho. Ve 35. minutě připravil Kamerunec svému parťákovi i druhý gól. Po chybě Simerského poslal míč ideálně před odkrytou branku, odkud už Pekhart nemohl minout. Třináctou trefou se v čele tabulky střelců osamostatnil.

Brno ještě zápas nezabalilo. Když Kadlec po přestávce i podruhé prohrál svůj souboj s Krbečkem, mohli hosté snížit. Šance Rabušice byla tutová, jenže i Blažek vytáhl ve správný čas bravurní zákrok. Tím brněnské výboje skončily. K vidění byl další průnik Kweukeho, třetí Krbečkova výhra nad Kadlecem či velké Vackovo sólo. A Pekhart sahal po hattricku, ale před prázdnou brankou mu míč utekl. Spartu to mrzet nemuselo, zápas se v závěru už jen v poklidu dohrával.

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)
Branky: 5. a 35. Pekhart. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Pekhart - Kalabiška, Mitrovič. Diváci: 7203.
Sparta: Blažek - Kušnír (78. Sionko), Brabec, Zápotočný, Pamič - Kadlec, Matějovský, Vacek, Zeman (57.Kladrubský) - Pekhart (76. Kerič), Kweuke. Trenér Jozef Chovanec.
Brno: Krbeček - Husár, Simerský, Mitrovič, Hamouz - Rabušic (55. Přerovský), Dostálek, Borek, Střeštík, Kalabiška (82. Brdarovski) - T. Došek (69. Šamánek). Trenér Karel Večeřa.

Reklama

Související témata: