Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 4:0Liberec smrtícími brejky přehrál Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Dočkal 1 : 0
30. Breznaník 2 : 0
57. Nezmar 3 : 0
89. Vácha 4 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec v dnešním utkání 21. kola první ligy porazili doma Mladou Boleslav 2:0 a poprvé na jaře bodovali. Sérii 309 minut bez vstřeleného gólu utnul Dočkal, výhru potvrdil parádní ránou z úhlu Breznaník, který navíc nahrál i na gól Nezmarovi. Definitivní podobu výsledku dal v závěru Vácha.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Hadaščok (vlevo) z Liberce a Radek Širl z Mladé Boleslavi bojují o míč ve 21. kole Gambrinus ligy.

Článek

Liberec všechna tři dosavadní jarní utkání prohrál a dokonce nedal gól. Možná i proto byl v úvodních minutách lehce nervózní a pouštěl hosty do nebezpečných brejků. Především po krátké malé domů v podání Dejmka měl brankář Bičík co dělat, aby byl u míče dříve než dotírající útočník Chramosta.

Pak však jakoby domácí přepnuli na jiný rychlostní stupeň a začali soupeře drtit sérií nebezpečných brejků. Po jednom z nich Nezmar prostrčil míč na Dočkala, ten se uvolnil a z úhlu mířil přesně na vzdálenější tyč.

Liberečtí neustále hrozili, ale často jim chyběla přesnější finální přihrávka jako v případech Štajnera a Breznaníka, kteří pokazili nadějné brejky tři na dva a dokonce čtyři na jednoho. Breznaník si však tuto pokaženou přihrávku mohl dovolit, jelikož chvíli předtím předvedl fotbalovou parádu. Aktivní Štajner ho vyslal do úniku po levém křídle a slovenský záložník ač tísněn obránce napálil míč z úhlu přesně do bližší šibenice a překvapil tak brankáře, který čekal centr.

Rozhozená Boleslav, která mohla v první půli inkasovat klidně čtyři branky, se sice po změně stran snažila o rychlé zkorigování výsledku, ale Rolkovi po prodlouženém rohu chyběl krok, aby z metru doklepl míč do prázdné branky.

Naopak hned vzápětí předvedl Liberec další brejk, Breznaník přihrál přes celé vápno Nezmarovi a ten bez problémů zvýšil. Připsal si tak už pátý gól v posledních pěti zápasech proti Boleslavi.

Hostům ke zkorigování výsledku nepomohlo ani vyloučení libereckého záložníka Gecova, který v 72. minutě dostal druhou žlutou kartu. Boleslav tak ve třetím venkovním utkání v řadě nedala gól a zatímco doma soupeře ničí, venku čeká na gól 304 minut. Naopak v závěru ji po dalším brejku dorazil Vácha a potvrdil, že ve vzájemných zápasech padají v průměru čtyři góly.

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Branky: 17. Dočkal, 29. Breznaník, 56. Nezmar, 88. Vácha. Rozhodčí: Mikel - Chytil, Gallo. ŽK: Gecov, Gebre Selassie - Procházka, Šírl, Řezníček. ČK: 72. Gecov. Diváci: 4250.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič, Fleišman - Dočkal (85. Holeňák), Gecov, Vácha, Breznaník (90. Sivrič) - Štajner, Nezmar (69. Hadaščok). Trenér: Rada.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina (63. Kysela), Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Procházka, Kúdela, Dimutsos (53. Táborský) - Kulič, Chramosta (53. Řezníček). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava