Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 4:0Tepličtí fotbalisté rozložili Ostravu čtyřmi góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vachoušek 1 : 0
34. Mahmutovič 2 : 0
68. Vachoušek (penalta) 3 : 0
71. Mareš 4 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic uspěli i ve druhém domácím zápase jarní části a zdolali ostravský Baník 4:0. K nejvyšší výhře letošní sezony je nasměroval dvěma góly Vachoušek, další přidali Mahmutovič s Marešem. Ostrava hrála skoro celý druhý poločas v deseti, za celý zápas měla jedinou pořádnou šanci a dál zůstává jen tři body od sestupu.

Článek

Ostravský trenér Marko dal po vítězném zápase s Boleslaví opět důvěru mladé obraně, v níž vyčníval jen dvaatřicetiletý Neves. Mnoho se mu to ale nevyplatilo - stopeři zmatkovali a krajní obránci sotva stíhali v soubojích. Už po pár sekundách se protáhl přes Nevese Mahmutovič a brankář Daněk musel rychle na zem, aby jeho ránu zneškodnil, v 8. minutě už se ale Teplice radovaly: Verbíř kopl roh z pravé strany přímo na malé vápno, kde obrana zapomněla na Vachouška a tomu stačilo nastavit hlavu.

Baník se dokázal oklepat a vyrovnal hru, ale do teplické šestnáctky chodil jen velmi uctivě a atraktivita zápasu upadla. Z nudy zápas probraly až další chyby ostravské defenzivy a Matulův táhlý centr z přímého kopu prošel k Mahmutovičovi, jenž trefil halfvolejem horní roh branky.

Po vyloučení Šmejkala na úvod druhého poločasu už byl Baník neškodný a také Tepličtí se nikam nehnali. Domácí Mareš svedl v první půli dva souboje, po nichž se dožadoval penalty, ale napotřetí se dočkal v 68. minutě po faulu na Mahmutoviče, který z penalty přetavil v třetí gól Vachoušek.

Hned vzápětí se dočkaly Teplice počtvrté - Mahmutovič utekl po pravé straně a jeho pas proměnil Mareš v další gól. Ostrava dohrávala v rozkladu a nabízela domácím spoustu šancí, jenže žádná z nich už se neujala.

FK Teplice - Baník Ostrava 4:0 (2:0)
Branky: 8. a 68 z pen. Vachoušek, 34. Mahmutovič, 71. Mareš. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Matula, Slavík - Šmejkal, Frydrych. ČK: 48. Šmejkal. Diváci: 4020.
Teplice: Slavík - Matula, Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř (78. Lácha), Jungr, Čajič (65. Ljevakovič), Mareš - Vachoušek, Mahmutovič (74. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Ostrava: Daněk - Frydrych, Šmejkal, Neves, Zejdler - Varadi (73. Marek), Frejlach (68. Kraut), Greguš, Hušbauer - Šenkeřík (46. Zeher), Frejlach. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: