Hlavní obsah

Ať poslední Ústí porazí Plzeň, zní zoufalá modlitba Sparty po dalším výbuchu

JABLONEC

Klíčové zápasy na jaře absolutně nezvládají. V Plzni prohráli fotbalisté Sparty 0:1 a teď v Jablonci 1:2. Na obhajobu titulu mohou pomalu zapomenout. Pokud Plzeň v neděli porazí poslední Ústí, povede tabulku již o osm bodů... „Kdo ví, třeba Plzeň zápas nezvládne tak, jako my jsme ho nezvládli v Jablonci,“ říká obránce Erich Brabec a formuluje tak zoufalou letenskou modlitbu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Řepka ze Sparty dostává žlutou kartu v utkání s Jabloncem.

Článek

Soudě podle sobotního šlágru hraje o titul Jablonec, nikoliv Sparta. Obhájce titulu na Střelnici vybouchl stejně jako v Plzni. Byl mátožný, málo aktivní, o malér si říkal od začátku prakticky celý zápas.

„Jsem strašně zklamaný. Byl to podle mě remízový zápas, ale na víc jsme opravdu neměli. Zahráli jsme zle,“ přiznal stoper Erich Brabec.

„Jsou to velké komplikace. Ztrácíme v boji o titul, navíc se k nám zezadu přiblížil třetí Jablonec,“ konstatoval kouč Jozef Chovanec.

V neděli už jeho tým může ztrácet na lídra propastných osm bodů. „Tak jednu chvíli už Plzeň vedla o dvanáct bodů... Kdo ví, třeba zápas s Ústím nezvládne tak, jako my jsme ho nezvládli tady v Jablonci,“ zadoufal Brabec.

Jablonec šel za výhrou razantněji

Tým, který už dvanáct zápasů v lize neprohrál, si o tři body říkal opravdu hlasitěji. „Častěji jsme stříleli, víc jsme směřovali k zakončení a k touze vyhrát. Za to jsme si to zasloužili,“ pochvaloval si jablonecký kouč František Komňacký.

Sparťanům je málo platné, že se cítí poškozeni. „Rozhodčí zápas nezvládl,“ čílil se Brabec. Na mysli měl situaci, kdy sudí Roman Hrubeš nejdřív pustil penaltový zákrok Drska na Kweukeho a z protiútoku před druhým gólem pak i faul dorážejícího Vošahlíka na Pamiče. „Díval jsem se na to v televizi, Pamič byl faulován. K rozhodčímu se ale vyjadřovat nebudu. Cítíme křivdu, ale to nejsme ani první, ani poslední,“ řekl Chovanec.

Reklama

Související témata: