Hlavní obsah

Brno - Teplice 0:1Brňané si po prohře s Teplicemi 0:1 zkomplikovali boj o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Rosa 0 : 1

BRNO

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli ve 22. kole první ligy v domácím prostředí s Teplicemi 0:1 a výrazně si zkomplikovali boj o záchranu. S výjimkou úvodní půlhodiny měli sice Brňané územní převahu, v koncovce se ale neprosadili. Naopak Teplice spoléhaly na brejky a pět minut před koncem po rohovém kopu vstřelil vítězný gól hlavou obránce Rosa. Brňané už téměř osm let Teplice na domácím trávníku neporazili.

Článek

Trenér Brňanů Karel Večeřa zařadil do obranného kvarteta k ligové premiéře devatenáctiletého italského stopera Miglioriniho. Ovšem zadní řady vyztužil defenzivním záložníkem Simerským a na hrotu útoku zůstal osamocený Došek. Z rozestavení bylo patrné, že zachraňující se Zbrojovka bude spoléhat na defenzivní taktiku s rychlými protiútoky.

Po čtvrthodině ale domácím fotbalistům zatrnulo, neboť obránce Mitrovič chyboval a na hranici trestného území zahrál rukou. Oba rozhodčí se shodli, že se akce odehrála ještě před pokutovým území a následný trestný kop se Teplicím nevydařil.

Nebezpečněji zahrozili z brejků pouze Brňané. Ve 24. minutě se dostal do šance Došek, jenž ale měl málo času na zakončení a mířil nad branku. V závěrečných deseti minutách vystrašil brankáře Slavíka aktivně hrající obránce Hamouz, jehož střela z více než dvaceti metrů těsně minula horní růžek teplické branky.

O výhře rozhodl pět minut před koncem Rosa 

Po změně stran si vedli aktivněji fotbalisté Zbrojovky. Vytvořili si tlak. Chybělo mu však přesnější zakončení. Pokusy Dostálka i Simerského mířily vysoko nad branku. Mnohem blíže ke skórování měl v 57. minutě teplický útočník Mahmutovič, který se ocitl zcela sám před Krbečkem, jenž jeho hlavičku stačil vyrazit. O několik chvil později se vyznamenal i teplický gólman Slavík, který kryl jedovatou střelu Husára.

Závěr zápasu se už odehrál v brněnské režii, hosté svoji taktiku viditelně přizpůsobili hře na bezbrankovou remízu se spoléháním na bleskové výpady. Po jednom z nich si v 85. minutě vybojovali dva rohové kopy a ze druhého dal Rosa hlavou vítěznou teplickou tečku. V závěru se už domácí fotbalisté na zvrat nezmohli.

22. kolo první fotbalové ligy
FC Zbrojovka Brno - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 85. Rosa. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Kovařík. ŽK: Husár - Rosa. Diváci: 3255.
Krbeček - Husár (90. Šamánek), Migliorini, Mitrovič, Hamouz - Borek, Dostálek (75. Folprecht), Simerský, Rýdel, Střeštík (68. Rabušic) - T. Došek. Trenér: Večeřa.
Slavík - Matula, Smejkal, Hošek, Rosa - Vondrášek (73. Lácha), Čajič, Ljevakovič, Jungr (59. Mareš) - Vachoušek (77. L. Došek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Reklama