Hlavní obsah

„Australan“ Kisel se vrátil i proto, aby vyhrál derby

Bude patřit k nejsledovanějším mužům pondělního derby. Hrával za Spartu, ale poprvé prožije na Letné prestižní souboj jako hráč Slavie. Záložník Karol Kisel (34) navíc přivede fotbalisty v sešívaných dresech jako kapitán. V létě se vrací do Austrálie, takže i pro něj to stejně jako pro gólmana Vaniaka může být poslední derby. „Na Spartě znám úplně všechno, dalo by se říci, že to pro mě je zápas roku,“ těší se Kisel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Karol Kisel hlásí tuplovanou porci gólů, kterou si připsal v pohárovém duelu s Ústím nad Labem.

Článek

Vracíte se na Spartu, ale poprvé jako slávista...

Je to pro mě určitě specifický zápas, moc se na něj těším. Na Spartě znám úplně všechno, dalo by se říci, že to pro mě je zápas roku. Byl to dokonce jeden z důvodů, proč jsem se vracel do Čech.

V létě se zase vracíte do Sydney. Čeká vás tedy stejně jako Vaniaka poslední derby?

Opravdu to beru jako moje poslední derby. Tím, že jsem byl čtyři roky na Spartě, je to pro mě výjimečný zápas. Chtěl bych si ho užít a samozřejmě bych byl moc šťastný, kdyby se mi povedlo dát gól nebo uspět a na Spartě vyhrát.

Doma v Edenu jste na podzim derby prohráli. Myslíte, že je Slavia na jaře v lepší situaci?

Bohužel ne. Slavia je ve velkých problémech a já jen doufám, že se z nich dostane. Slavia je klub s velkou tradicí, který by měl být rozhodně v lepší situaci, než momentálně je. Ale na hřišti se vždycky začíná za stavu 0:0 a my budeme chtít Spartu překvapit. Je favoritem, ale myslím si, že na hřišti to tak nebude. Určitě jim budeme dělat problémy. Na jaře jsme hodně silný tým a je těžké nás porážet.

Nahrává vám, že Sparta ztrácí na Plzeň a je pod tlakem?

Sparta je v situaci, kdy si rozhodně nemůže dovolit žádnou ztrátu a vím, jak to tam chodí. Není to lehké a uvidíme, jak si s tím poradí. Byl bych rád, kdyby to byla naše výhoda. Doufám, že toho využijeme. Dovedu si představit, co by se na Letné dělo, kdyby nevyhráli...

Naopak Slavia nemá tentokrát co ztratit.

Nikdo od nás nic nečeká, ale to neznamená, že nechceme uspět. Naopak, chtěli bychom toho využít. Musíme být odvážní a držet balon, musíme být živější a předvést lepší fotbal než Sparta. Nemůžeme se spoléhat jenom na defenzivu a bránit. To bychom ani nezvládli.

Reklama

Související témata: