Hlavní obsah

Policie kvůli násilnostem v Ostravě obvinila čtyři fanoušky Bohemians

Kvůli násilnostem v souvislosti se zápasem první fotbalové ligy mezi Baníkem Ostrava a Bohemians 1905 policie obvinila čtyři fanoušky pražského celku. Útočili na policisty, hosta restaurace a jeden rozbil okno autobusu. Informovala o tom v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Celkem policie po zápase zadržela 15 lidi. Není proto vyloučeno, že padnou ještě další obvinění. "Čtyři muže ve věku od 25 do 31 let jsme obvinili z výtržnictví. Dva pak i z násilí proti úřední osobě," řekla mluvčí.

Napadl pěstmi hosta restaurace

Jednatřicetiletý muž podle policie před zápasem v restauraci v centru Ostravy napadl pěstmi jiného hosta. Ten se ubránil, a proto se agresivní fanoušek snažil napadat i další hosty. Zpacifikovali jej až přivolaní policisté. O čtyři roky mladší muž pak po skončení zápasu vyrazil pěstmi výplň okna autobusu. Sklo se při dopadu na zem rozbilo.

Dva muži ve věku 25 a 26 let si vyslechli i obvinění z útoku na policisty. Oba nezávisle na sobě napadli policisty po zápase. Oba se ještě v sobotu za své jednání omluvili.

Klokan měl 4,2 promile alkoholu 

Fanoušci Bohemians 1905 začali dělat problémy již po příjezdu do Ostravy. Policisté zadrželi dva silně podnapilé muže. Jednomu naměřili při dechové zkoušce 4,2 promile alkoholu.

Reklama

Související témata: