Hlavní obsah

Pekhart se upíše Norimberku až po Velikonocích, píše německý tisk

BERLÍN

Český fotbalový útočník Tomáš Pekhart podepíše smlouvu v bundesligovém Norimberku až po Velikonocích. Ve svém středečním vydání to uvádí deník Nürnberger Nachrichten. Podle dřívějších informací jednadvacetiletý hráč, který v jarní části sezóny hostuje v pražské Spartě z Jablonce, s aktuálně šestým týmem nejvyšší německé soutěže už v minulých dnech podepsal čtyřletou smlouvu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Pekhart ještě v dresu Sparty.

Článek

Nürnberger Nachrichten se odvolává na informace z klubu a v podobném duchu se vyjádřil i viceprezident týmu Ralf Woy. "Věřím, že k nám přijde. Vycházím z toho, že to klapne," cituje ho norimberský list.

Žádné podrobnosti k přestupu opory české jedenadvacítky neuvedl. Pekhart by měl podle deníku v útoku Norimberku zacelit mezeru po Julianu Schieberovi, který se po skončení sezony vrátí do Stuttgartu, odkud v bavorském klubu hostuje.

Pekhart vstřelil v tomto ročníku české ligy 13 branek a do minulého kola vedl tabulku kanonýrů. S možným odchodem do Norimberku spojován už několik týdnů. Až předminulé pondělí však prý byl Pekhartův transfer z Jablonce definitivně zkompletován. Podle zákulisních informací by si severočeský klub mohl přijít na sumu pohybující se mezi dvěma a třemi milióny eur.

Šéf FK Jablonec Miroslav Pelta ale nechtěl v úterý o přestupu mluvit jako o hotové věci. "Přestupní termín je ještě daleko, otazníků je stále ve hře více. S manažerem Norimberku máme nějakou domluvu, ale o uzavřeném přestupu nelze mluvit," uvedl jablonecký ředitel.

Reklama

Související témata: