Hlavní obsah

Disciplinárka si předvolala Stannera, Došek má trest na čtyři duely

PRAHA

Teplický útočník Libor Došek dostal od disciplinární komise Českomoravského svazu trest na čtyři zápasy kvůli urážkám, které měl měl adresovat k rozhodčímu. Sám hráč však tvrdí, že urážel protihráče. Komise si pak na své příští zasedání pozvala trenéra Mladé Boleslavi Karla Stannera, který má vysvětlit své výroky o údajně tendenčním chování sudího při nedělním ligovém duelu se Spartou.

Foto: Právo

Libor Došek

Článek

Došek se provinil proti pravidlům sportovního chování minulý týden v prvním utkání čtvrtfinále Ondrášovka Cupu proti Slavii. V něm byl pět minut před koncem vyloučen a následně měl podle zápisu rozhodčího a delegáta urážet čtvrtého rozhodčího.

"Komise vyslechla hráče i zástupce klubu. Libor Došek přiznal výrok, ale s tím, že rozhodně nešlo o výrok směrem na čtvrtého rozhodčího, ale na protihráče. V konečném důsledku je z hlediska trestní sazby jedno, komu byl výrok adresován. Došlo k provinění, konkrétně k nesportovnímu chování, za které je rozmezí trestu tři soutěžní utkání až šest měsíců," uvedl mluvčí svazu Jaroslav Kolář.

Stanner bude vysvětlovat kritiku sudího

Komise také projednávala případ mladoboleslavského kouče Stannera, který po duelu se Spartou tvrdě kritizoval sudího Petra Mikela. Ten podle Stannera řídil utkání výrazně tendenčně ve prospěch letenského týmu. "Jsem ve věku, kdy jsem už ve fotbale zažil ledasco. Ale dlouho jsem neviděl něco takového jako dnes. Zápasu absolutně chybělo férové řízení. Na první pohled to bylo totálně tendenční," řekl Stanner po utkání. Tato svá vyjádření má Stanner vysvětlit na příštím zasedání komise. Disciplinární šetření proběhne i s klubem Mladá Boleslav.

Komise dále udělila pokutu 50 tisíc korun Spartě za nedostatečnou pořadatelskou službu v derby se Slavií. Důvodem je pronesení velkého množství pyrotechniky na stadion.

Jedno utkání si za vyloučení po druhé žluté kartě v pondělním duelu se Slavií nezahraje Filip Hlúpik ze Slovácka. Čtyři žluté karty pak znamenají stop na jedno utkání pro Michala Sedláčka z Bohemians 1905, Petra Jandu ze Slavie, Tomáše Pilíka z Příbrami a Libora Sionka ze Sparty.

Ve druhé lize si za žluté karty nezahrají Skalák (Sparta Praha B), Kotrba (Čáslav), Racko, Džafič (všichni Čáslav), Hanus (Třinec), D. Procházka (Varnsdorf), Knötig (Karviná), Nešpor (Vlašim), Trnovec (Znojmo).

Reklama

Související témata: