Hlavní obsah

Hradec - Brno 1:0Hradec se po výhře nad Brnem definitivně zachránil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Klapka 1 : 0

HRADEC KRÁLOVÉ

Hradečtí fotbalisté v nedělním utkání 25. kola první ligy porazili potápějící se Brno 1:0 a definitivně si zajistili záchranu ve své první sezoně po návratu do nejvyšší soutěže. Hosté pod trenérem René Wagnerem znovu nevyhráli a zůstávají nadále jedním z největších adeptů na sestup do druhé ligy. Hradec prodloužil domácí neporazitelnost na deset utkání, hosté vyšli popáté v řadě bodově naprázdno.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hradečtí fotbalisté se výhrou nad Brnem zacránili v lize.

Článek

Domácí nováček chtěl potvrdit záchranu, ale v úvodu hrál velmi lehkovážně a nepotvrzoval formu z posledních kol. I proto se hosté dvakrát během první půlhodiny dostali do tří slibných šancí, v kterých se však postupně Husár, Borek ani Folprecht neprosadili.

Východočeši se rozjížděli pomalu, ale ve 22. minutě poprvé nezkušené hostující obraně zatápěli. Ovšem Pilař neprostřelil Krbečka a následná série nebezpečných centrů gólem také neskončila. Prosadil se až Klapka, který ve 33. minutě proměnil hlavičkou výtečný centr Štěpána.

Také první šanci po přestávce měli na svědomí domácí, ale Fischerova dělovka skončila nad brankou, Štěpán nedokázal dosáhnout na Pilařův centr a Dvořák trefil hlavou boční síť. Nezdálo se, že by hosté byli schopni ještě odpovědět, i když trenér Wagner se snažil udělat maximum pro změnu a po hodině hry už měl kompletně vystřídáno.

Jenže jeho mladý tým už neměl na obrat dostatek kuráže a domácí diváci si přes neproměněnou Pilařovu šanci mohli oddychnout: na prvoligový fotbal se bude chodit pod "lízátka" i na podzim. Hosté jsou naopak ve složité situaci, protože na čtrnáctou Příbram ztrácí nadále tři body a další ohrožené týmy se již začínají vzdalovat.

Hradec Králové - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)
Branka: 33. Klapka. Rozhodčí: Adámek - Košec, Santarius. ŽK: Klapka, Pilař - Husár, Pernica, Simerský, Mitrovič. Diváci: 5724.
Hradec Králové: Lindr - Pávek, Chleboun, Kasálek, Fischer - Klapka, Hochmeister, Poděbradský, Štěpán (65. Rezek) - Dvořák (61. Černý), Pilař (87. Jandík). Trenér: Kotal.
Brno: Krbeček - Husár, Simerský, Pernica, Hamouz (59. Kalabiška) - Folprecht, Dostálek, Rýdel, Mitrovič - Šamánek (63. Došek), Borek (39. Pašek). Trenér: Wagner.

Reklama

Související témata: