Hlavní obsah

Hrdina Liberce Nezmar: Hattrick by byl pěkný, ale hlavní je výhra

LIBEREC

Fotbalový útočník Jan Nezmar vůbec nelituje toho, že dnes ještě nevstoupil do Klubu ligových kanonýrů, elitního společenství pro autory nejméně stovky ligových branek v nejvyšších soutěžích. Nezmar dnes pomohl Liberci dvěma trefami k jasné výhře nad Teplicemi 6:2, ve druhém poločase mohl zkompletovat hattrick a dosáhnout na kulatou "stovku", ale nejméně týden ještě musí čekat. Velké jubileum naopak slaví Nezmarův spoluhráč Miroslav Holeňák, který dnes odehrál 400. zápas v první lize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar prožil parádní zápas

Článek

Libereckým hrdinou byl dnes ale především Nezmar. Na stý gól si prý rád počká. "Bylo by hezké dát hattrick už dnes, ale výš stavím to, že jsme dosáhli takového vítězství. Ale je mi jasné, že moje stovka bude dost sledovaná. Především kluci v kabině si to hlídají a pokud se mi to opravdu povede, budu to mít hodně drahé," popisoval Nezmar, který v posledních zápasech chytil velkou formu a nasázel pět tref v pěti duelech.

Celkem v české lize Nezmar nashromáždil 75 branek, 24 jich přidal ve slovenském Ružomberoku. Dnes neměl daleko k hattricku, ale ve druhém poločase hlavičku v dobré pozici namířil nad branku. Třiatřicetiletý střelec prožívá skvělé období i v osobním životě, v pondělí oslavil narození syna. "A dneska konečně manželka s malým přijeli z porodnice domů, takže je už budu mít u sebe," těšil se Nezmar. Nadšený byl i z dnešního představení Slovanu.

Liberečtí fotbalisté vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, proti Teplicím navíc poprvé v ligové historii dosáhli na šest vstřelených branek v jednom utkání. "Ale do třicáté minuty tomu nic nenasvědčovalo. Pomohl nám první gól, protože když se dostaneme do vedení, umíme hrát výborný fotbal a jde nám to. Dneska jsme k tomu navíc přidali i vysokou efektivitu," pochvaloval si Nezmar.

Nezmar na historický zápis čeká

Nezmar na zápis do historie ještě čeká, liberecký obránce Holeňák se jej dočkal už dnes. Nastoupil totiž ke 400. zápasu v nejvyšší soutěži. Povedlo se mu to jako desátému fotbalistovi vůbec, z aktivních hráčů na takovou metu dosáhli jen slávisté Martin Vaniak se Stanislavem Vlčkem. "Jsem rád, že jsem se toho dočkal. Navíc při tak vysokém vítězství a také proto, že jsem mohl odehrát celý zápas," připomněl Holeňák, který v předchozích pěti zápasech začínal na lavičce náhradníků.

Dnes mu do sestavy pomohly zdravotní problémy jeho spoluhráče Renata Keliče. Holeňák v koutku duše prý myslel i na to, že by se dnes mohl dočkat vstřelené branky. "Když jsme dali pátý gól, tak jsem si řekl, že bych případně šel na penaltu, kdybychom ji měli k dispozici. Za předpokladu, že by na hřišti nebyl Honza Nezmar. To bych jí samozřejmě přenechal jemu," připomněl Holeňák, že by rád svému parťákovi dopřál šanci k dosažení hattricku a zároveň sté ligové trefy.

Reklama

Související témata: