Hlavní obsah

Rabušic se po roce trefil a Plzeň přišla v boji o titul o další dva body

BRNO

Na konečných 1:1 srovnal ve druhé půli útočník Zbrojovky Rabušic, který v ligovém zápase skóroval přesně po roce. Předchozí trefu zaznamenal loni na jaře rovněž proti Plzni. Západočeši, jimž chyběl zraněný dirigent Horváth, měli po vyloučení Šamánka posledních 22 minut výhodu jednoho muže v poli, avšak vítěznou branku se jim vstřelit nepovedlo.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zklamaní fotbalisté Plzně

Článek

„V naší situaci je pro nás bod málo, potřebovali jsme v Brně vyhrát. Do poločasu jsme byli lepší, ale neproměnili jsme penaltu. Jeden gól jsme sice pak vstřelili, avšak v dalších nadějných akcích jsme postrádali víc důrazu. Po pauze Zbrojovka přidala notně na bojovnosti a asi zaslouženě vyrovnala,“ uznal zklamaný plzeňský kouč Pavel Vrba.

Jeho tým už podruhé na jaře neproměnil penaltu. Rezek, který ji zahodil nedávno v Uherském Hradišti, nebyl ani nyní ze značky pokutového kopu úspěšný. Branku vůbec netrefil. „Tentokrát nebyl na hřišti Pavel Horváth, takže mu nevyčítám, že se ujal exekuce. Sám ale už doufám vycítil, že příště by měl jít kopat desítku někdo jiný,“ říkal Vrba.

Záložník Plzně Milan Petržela, jenž byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti, zahozené penalty rovněž litoval. „Neříkám, že šlo o klíčový moment střetnutí, avšak určitě to byla velká chyba. Po vyrovnání Brna to už z naší strany nebylo ono. Domácí dobře bránili a hráli chytře na brejky, my jsme se proti nim hrozně těžko prosazovali. Po změně stran už jsme skoro nevystřelili na bránu, byť Zbrojovka hrála dlouho v deseti,“ mrzelo ho.

Rabušicovi spadl kámen ze srdce

V brněnské kabině naopak zavládla po delším čase dobrá nálada, vždyť Jihomoravané ukončili pětizápasovou šňůru porážek. „Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Snad už se všichni budou konečně bavit o něčem jiném, než kdy dám gól,“ oddechl si Michael Rabušic, který doufá, že remíza s lídrem Gambrinus ligy Zbrojovku nakopne. „Čekají nás tři strašně důležitá utkání na Slovácku, s Českými Budějovicemi a v Příbrami. Psychicky na tom teď snad budeme o něco lépe, musíme je zvládnout,“ předsevzal si Rabušic.

Brno vstřelilo po příchodu trenéra René Wagnera první gól a radovalo se z premiérového bodu. „K tomu přišla dobrá zpráva z Příbrami, kde domácí opět prohráli. Udělali jsme tudíž malinký krůček k záchraně, ale pořád ztrácíme na nesestupovou příčku dva body. Čeká nás ještě strašně moc práce,“ měl jasno Wagner.

Plzeňští teď budou netrpělivě čekat na výsledek pondělní dohrávky v Teplicích. Pokud druhá Sparta na severu Čech uspěje, sníží manko na vedoucí tým na dva body. „Ptáte se, zda bychom takovou situaci unesli? To ukážou zbývající čtyři kola. Já ale věřím, že ano,“ stál za svými hráči trenér Plzně Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice