Hlavní obsah

I bod je dobrý. Přesto škoda, že jsme neurvali tři, litoval po premiérové trefě Kerič

TEPLICE

Poprvé od příchodu do Sparty se střelecky prosadil a dal premiérový gól v letenském dresu. A gól moc důležitý, protože v epilogu k 26. ligovému kolu v Teplicích jím Andrej Kerič zachraňoval remízu 2:2. „Škoda, že jsme po této brance nezužitkovali dvě tři další šance, které jsme měli. Mohli jsme se vedoucí Plzni přiblížit na dva body,“ litoval pětadvacetiletý chorvatský legionář.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Kerič (vlevo) dal v Teplicích premiérový gól v dresu Sparty

Článek

Na teplických Stínadlech jste podle tradice body ztratili, což čtyři kola před koncem soutěže představuje pro Spartu značné komplikace.

Vzhledem k průběhu zápasu a dvougólovému manku, jež už jsme měli, je i bod dobrý. Odstup na Plzeň zůstal čtyřbodový a nám nezbývá než ve zbývajících utkáních prostě vyhrávat.

Trenér Chovanec vás poslal na hřiště až v samém závěru, který byl hodně hektický. Dostal jste na poslední minuty ještě nějaké úkoly? Existoval ve vaší hře nějaký systém, nebo jste jen chtěli za každou cenu dotlačit míč do teplické brány?

Systém v naší hře samozřejmě vládl, protože jsme prohrávali v tu chvíli 1:2 a do posledních minut věřili, že gól dáme a vyrovnáme. Přitom jsme si ale museli dávat pozor na rychlý výpady domácích, neboť při třetí inkasované brance by bylo po zápase. Měli jsme posílat centrované míče do šestnáctky, kde operovali dva výborní hlavičkáři Kweuke a Pekhart. Nakonec to téměř vyšlo...

Vaší zásluhou, neboť jste dal první gól ve sparťanském dresu.

Samozřejmě že jsem za něj rád, neboť jsem na první branku čekal dlouho. Kdyby však byla brankou vítěznou, měla by mnohem větší cenu.

Nakonec nescházelo mnoho, aby i vítězný gól přišel. Po vyrovnání se vám další šancí nabízela.

Jenže jsem uviděl balón, který přede mnou dopadl do písku a bahna, až na poslední chvíli. Přede mnou totiž po něm vyskakovali Pekhart a Kweuke a ti dva když vyskočí, jsou tři metry vysoko. A navíc proti mně vybíhal brankář Grigar...

Remízou v Teplicích si Sparta zkomplikovala cestu za obhajobou titulu. Věříte, že ještě máte šanci Plzeň předstihnout?

Hrajeme už v pátek doma s Libercem a když ho porazíme, stáhneme ztrátu na jediný bod. Na Plzeň tak vytvoříme velký tlak, neboť bude muset bezpodmínečně vyhrát, aby si čtyřbodový náskok udržela. A když se jí to nepovede, budeme jí dýchat na krk. A to je pak těžké vyhrávat...

Plzeň v poslední kolech klopýtá a ztrácí. Myslíte, že ji závěr ligy nezastihl v optimální pohodě?

To bych netvrdil. Hraje dobře, jenom nedává góly, což se jí po celý podzim dařilo. Vzpomínám třeba na plzeňský zápas s Ústím – co vystřelili na bránu, to do ní spadlo. Teď se trochu v produktivitě zasekli a doufám, že takhle budou pokračovat dál.

Mezi vašimi mužstvy je i další podstatný rozdíl... Plzeň v posledních dvou zápasech vždy vedla, ale nakonec se musela spokojit jen s remízou, zatímco vy jste v Teplicích už o dva góly prohrávali a přesto jste bod urvali. I to něco signalizuje...

Prohrávat půlhodiny před koncem o dva góly a přesto zápas zvrátit a nakonec ještě málem vyhrát, to svědčí o charakteru našeho mužstva.

Znamená to, že vaše Sparta má teď lepší formu než Plzeň?

To netvrdím. Plzeň hraje dobrý fotbal, my ho v Teplicích předváděli ve druhé půli také. Jindy ovšem stačí k vítězství na cizím hřišti dva góly, tentokrát jsme je vstřelili a brali za to jen bod.

V dalším kole vás na Letné čeká Liberec, což hlavně pro vás bude zápas s pikantním příchutí, neboť z Liberce jste do Sparty přišel.

Viděl jsem utkání Liberce s Teplicemi, v němž nastřílel šest branek a potvrdil, že má velice dobrou formu. Bude to pro nás určitě těžký zápas. Pro mě hodně zvláštní, neboť během své fotbalové kariéry jsem ještě nikdy nehrál proti bývalému klubu. A navíc proti Liberci, kde jsem prožil tři krásné roky života a fotbalové kariéry a kde mám pořád spoustu výborných kamarádů.

Třeba Nezmara, který dal v minulém kole stý ligový gól a navíc oslavil narození potomka.

Prožívá šťastný měsíc, protože minulý týden se jim narodil malý Honzík. A jestli si někdo stý gól zasloužil, pak je to  právě on, protože je to výborný člověk i fotbalista. Však si také po každém utkání píšeme a jakmile jedu do Liberce, samo sebou že se potkáme.

Reklama

Související témata: