Hlavní obsah

Hradec - Teplice 0:0Hradec po čtyřech zápasech ztratil a remizoval s Teplicemi

Fotbalisté Teplic přerušili čtyřzápasovou vítěznou sérii Hradce Králové, na jehož hřišti v neděli Severočeši ve 27. kole nejvyšší soutěže uhráli bezbrankovou remízu. Hradec měl blíže k vítězství, ale ani jednu ze svých šancí domácí nedokázali využít. Východočeši ale v tabulce udrželi osmé místo, kde mají náskok jednoho bodu právě před Teplicemi.

Článek

Hradečtí před dnešním zápasem doma neprohráli už deset zápasů za sebou a svoji sílu na malšovickém stadionu potvrdili i v dnešním zápase. Tepličtí, kteří v posledních čtyřech zápasech inkasovali 13 branek, měli od začátku dost starostí s pokrýváním domácích ofenzivních hráčů.

"Votroci" tradičně hrozili hlavně z křídelních prostorů a především Pilař na levé straně zaměstnával hostující zadáky. Už v páté minutě pálil křížnou ranou těsně vedle, vzápětí se útočník Černý na malém vápně marně natahoval po stříleném centru.

Hradec se do Teplic pustil zhurta, jako by chtěl "žlutomodrým" oplatit vyřazení z domácí pohárové soutěže z let 2008 a 2009. Teplický brankář Grigar se ještě před poločasem vytáhl proti ráně Pilaře, jemuž připravil pozici efektní patičkou Černý.

Z ofenzivní nabídky Hradce, který se v polovině března otřepal po sedmibrankovém přídělu v Jablonci, to ale nebylo zdaleka všechno a utkání se pomalu měnilo v minizápas teplického brankáře Grigara s domácím ofenzivním tahounem Pilařem. Ten krátce po přestávce zahrozil dalšími dvěma nebezpečnými pokusy, ale znovu mu nebylo přáno, aby ukončil svůj gólový půst, který se s ním táhne od 20. srpna loňského roku.

Pilař jako by svými marnými pokusy nakazil i spoluhráče. Po hodině hry možná v největší hradecké příležitosti selhal Hochmeister, který hlavičkoval z bezprostřední blízkosti těsně vedle. Hochmeister si na Grigara nepřišel ani svým dalším dalekonosným pokusem. Teplice byly v ofenzivě téměř bezzubé, a i proto dnes neukončily čekání na výhru, kterou naposledy slavily 3. dubna. Nebýt průniku Mahmutoviče v 87. minutě, byl domácí brankář Lindr téměř bez práce.

FC Hradec Králové - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Adam - Teuber, T. Kovařík. ŽK: Dvořák - Smejkal. Diváci: 4218.
Hradec: Lindr - Hochmeister, Chleboun, Kasálek - Fischer, Klapka, Janoušek (67. Dvořák), Zelený - Štěpán (75. Rezek), Černý (75. Pokorný), Pilař. Trenér: Kotal.
Teplice: Grigar - Matula, Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř, Ljevakovič, Čajič (81. Lácha), Vachoušek (72. Jungr), Mareš - Mahmutovič (87. Došek). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: