Hlavní obsah

Ústí už to vzdává, Příbram ještě nejásá

Karel FeltPrávo

Veledůležitý souboj o záchranu vyzněl v neděli na teplických Stínadlech jednoznačně pro Příbram, která vyhrála nad Ústím 3:0. Příbram se tak posunula o dva body před Brno, zatímco Ústí zbývá už jen teoretická naděje na sportovní záchranu. Ani ta mu ale nemusí pomoci, protože nedostalo licenci.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Ústecký trenér Habanec (uprostřed) byl po nevydařeném duelu zklamaný.

Článek

„Je otázka, co bude, kdybychom sestoupili ne do druhé, ale až do ČFL. Většina hráčů má smlouvy pro druhou ligu, takže by byli volní, To se týká i mne. Situace je hodně kritická. Budeme bojovat, ale tohle už se dá těžko zachránit,“ šel ještě dál než za holý fakt sestupu kapitán Ústí Lukáš Dvořák.

Vorel gól viděl

„Bohužel, zřejmě jsme prvním sestupujícím. Zbývá už jen teoretická naděje,“ přiznal gólman Michal Vorel, který se ale podepsal na dvou prvních gólech hostí. „Ten první byl podle mne rozhodující. Viděl jsem míč za čárou, což jsem reklamoval. Sudí nechal pokračovat a k tyči už jsem to pak nestihl. Ten druhý gól? Udělal jsem dva kroky dopředu, očekával jsem centr, ale on to trefil do šibenice, zpátky už jsem neměl šanci se vrátit. Bylo to dobře i šťastně kopnuté,“ přiznal Michal Vorel.

Góly dostal celkem čtyři, ale jeden rozhodčí Paták neuznal. Nebyl si jistý, že míč už je za brankovou čárou... „Myslím, že to gól byl. Ale záleží na sudím, jak situaci posoudí,“ krčil rameny Vorel.

Hodně zklamaný byl po utkání kouč domácích Svatopluk Habanec. „Šli jsme do zápasu s tím, abychom alespoň po sportovní stránce uhráli záchranu. Takhle už zbývá jen teorie. Zase jsme nedali ani ty největší šance. Hosty v první půli podržel gólman Hruška. Naopak jsme dvakrát po chybách inkasovali. V kabině jsem o pauze hodně zvýšil hlasy s tím, že se musíme pokusit o zvrat. Bohužel už k tomu hráči nenašli sílu. Ztrátu na konci už těžko doženeme, ale uděláme maximum, abychom ještě získali nějaký bod a pohled na tabulku byl alespoň lepší,“ konstatoval.

Hruška hrdinou

Hrdinou týmu hostí byl kapitán a gólman Aleš Hruška, který domácích v první půli zmařil tři tutovky. „Nejhůř mi bylo po hlavičce Krbečka, kdy jsem se už přesouval k tyči, ale ještě jsem stihl rukou míč vyrazit. Od toho jsem ale v bráně, abych něco chytil. Kluci dnbeska hráli perfektně. To, že Brno vyhrálo na Slovácku nás nijak nestresovalo. My jsme s tím tak trochu počítali. Důležité je, že máme boj o záchranu pořád ve svých rukou,“ liboval si.

Důležitý první gól vstřelil Tomáš Wágner. „Můj první gól nebyl tak těžký. Centr ze strany, spoluhráč tam dobře zavřel prostor, takže jsem hlavičkoval bez problémů. Ta branka nás hodně uklidnila a po druhém gólu jsme si říkali, že tohle už pustit nesmíme. Po spoustě zahozených šancí v jiných zápasech to konečně přišlo. Tohle vítězství nám hodně pomůže psychicky. A hlavně, klíčový duel s Brnem hrajeme doma,“ vypočítal a k neuznané brance uvedl: „Podle mne byl míč za lajnou, já ho tam viděl, ale byla to rána do břevna, pro sudí to bylo těžké. Když jsme vyhráli, tak to ani moc nemrzí.“

Trenér František Kopač zvedal varovný prst... „Udělali jsme důležitý krok k záchraně, ale hotovo zdaleka není. Musíme bodovat i v dalších utkáních. Na mužstvu po šesti prohraných zápasech ležela psychická deka. Dnes ji shodilo. V první půli nás podržel brankář Hruška. V závěru jsme dali dva góly. Ale v kabině jsem hráčům říkal, aby pokračovali v maximálním nasazení a nepustili Ústí do hry. To splnili. Věřím, že se zachráníme. Herně na tom nejsme tak zle, to jsme ukázali už proti Jablonci. Pokud budeme dvávat branky jako dnes, pak by to mělo vyjít,“ přál si Kopač.

Reklama

Související témata: