Hlavní obsah

Neuznaný gól tolik nemrzí, radoval se příbramský Wágner

Dvacetiletý příbramský útočník Tomáš Wágner si v končící sezóně připsal jedinou trefu. V té minulé býval žolíkem, dokázal střílet důležité góly. V neděli na teplických Stínadlech vstřelil svůj možná nejdůležitější v kariéře... „To se pozná, až se zachráníme,“ říkal s úsměvem při odchodu do kabin po utkání s Ústím.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Wágner (vlevo) z Příbrami střílí úvodní branku utkání do ústecké sítě.

Článek

V Ústí jste potřebovali vyhrát, ale půl hodiny to tak nevypadalo...

My jsme byli hodně nervózní. Až moc. Dělali jsme chyby a Ústí se dostávalo do šancí. Podržel nás ale gólman Hruška. Uvědomili jsme si to včas a po dvou gólech na konci poločasu jsme v podstatě rozhodli. Po změně stran už jsme hráli obezřetně, abychom soupeře nepustili zpátky do utkání. Nakonec jsme dali ještě jeden gól a máme tři velice cenné body.

Jak vám bylo, když jste se v sobotu dozvěděli, že Brno vyhrálo?

Nic příjemného, s tím jsme moc nepočítali. Ale nesrazilo nás to do kolen, naopak motivovalo. Věděli jsme, že prostě musíme bodovat naplno, jinak s námi bude zle.

Dal jste úvodní gól zápasu o ligové bytí či nebytí. Jaký byl?

Lukáš Pleško poslal dlouhý centr z levé strany. Naštěstí Michal Klesa míč stihl u lajny a vrátil ho před bránu. Domácí mysleli, že balón už byl v autu. Na chvilku jako by přestali hrát, takže jsem měl vcelku čas se soustředit, abych to trefil k tyči. Vorel už tam nedosáhl.

Ve druhé půli vám sudí jeden gól neuznali. Míč se odrazil od břevna. Byl za čárou?

Já myslím, že ano, ale stoprocentně to říct nemůžu, protože to byla rána a všechno se seběhlo rychle (video ukázalo, že míč za čárou byl - pozn. autora). Navíc jsem upadl na zem, takže jsem neměl dobrý úhel. Radoval jsem se z branky. Jenže sudí ji neuznal. Nakonec to nemrzí, protože jsme vyhráli. To je důležitější.

Jste v tabulce zpátky nad Brnem. Věříte, že už tam zůstanete?

Samozřejmě! Jinak by nemělo cenu hrát. Pořád máme situaci ve svých rukou, ale hotovo ještě není. Brno máme v předposledním kole doma a v tom zápase bychom měli rozhodnout. Pokud Brno teď zase vyhraje, chtělo by to, abychom uhráli nějaký bod na Slavii.

Celou sezónu se střelecky trápíte. A najednou tři góly v jednom utkání. V čem je tajemství toho probuzení?

My jsme si dokázali vytvářet šance i v předchozích zápasech, ale neproměnili jsme ani ty největší. Po zápase s Jabloncem, který nebyl z naší strany herně tak špatný, z nás spadla psychická zátěž, uvěřili jsme, že s takovým výkonem se dokážeme zachránit, jen to chce dávat góly. A to přišlo v Ústí. Hlavně, aby nám to vydrželo. Určitě jsme na tom ale psychicky mnohem lépe, než před týdnem po šesté jarní porážce v řadě. Věřím, že ligu v Příbrami zachráníme.

Reklama

Související témata: