Hlavní obsah

Zaseknutí kanonýři: Kulič vs. Lafata 0:0

Václav ProcházkaPrávo

Marek Kulič versus David Lafata 0:0. Souboj excelentních kanonýrů, představujících na české poměry velkolepou palebnou sílu, skončil smírem. Ne však bitva jejich mužstev. Jablonec vyhrál, s jistotou došel pro tři body, i když už ani nemusel. Třetí místo mu už neuteče, na druhé už myslet nemůže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský záložník Ondřej Kúdela (vlevo) a záložník Jablonce Luboš Loučka.

Článek

Jablonecký Lafata, nejlepší střelec ligy, zůstává na 17 zásazích, Kulič na osmi. „Ale vyhráli jsme, to je hlavní,“ říkal Lafata. Vyšel naprázdno, dva góly má k dobru před finišem ligy na druhého Pekharta ze Sparty. „Snad to bude stačit,“ usmíval se adept na střeleckou korunu.

Ani domácí protřelý matador Kulič se neprosadil. Jako by Boleslav ligu jen z povinnosti dohrávala. „Ale ne, chceme být co nejvýš, čtvrtí, pátí,“ namítal. „Říkáme si: Nesmíme dostat hloupý gól a hned ho tam máme. Co na to říct...“ lamentoval.

Ve zkratce prohodil pár slov s rivalem v jabloneckém útoku. „Zažili jsme krásné roky v Budějovicích,“ připomněl a nabádal ho, ať uhájí post nejlepšího střelce. „To mu samozřejmě přeju, a ať se ještě dostane někam ven a vydělá nějaké peníze,“ říkal Kulič, kapitán týmu, klopýtajícího do ligového finiše s trenérem Karlem Stannerem, který po sezóně najisto končí.

Poslední výhra? Devátého dubna v Teplicích. Ani na domácí půdě tým nezáří. Prohra se Spartou, dokonce s Hradcem. Ale ligové nezdary jsou vyváženy postupy v poháru. Přes Plzeň a Kroměříž. Až do finále. Najde v něm pohodu? „Mám strach, je to v pr...“ posteskl si nad náladou Kulič.

Boleslav propadá, přitom ještě na startu jara na tom včerejší rivalové byli podobně. „Zvládli jsme druhou část ligy líp, tohle utkání už ale postrádalo náboj. Domácí se chystají na finále poháru, my máme třetí místo jisté, přesto si tří bodů z půdy klubu, který by měl hrát o vyšší příčky, vážím,“ poznamenal trenér Severočechů František Komňacký.

Jeho protějšek Stanner testoval mladíky, ale nebyl spokojen. „Nemělo to tempo,“ viděl. A pohoda před finále poháru s Olomoucí 25. května? „Záleží, jakou si ji mužstvo udělá, dost hráčů v něm teď chybělo,“ dodal.

Reklama