Hlavní obsah

Slávisté budou proti Příbrami fandit před branami zavřeného stadiónu

Přestože se pondělní utkání fotbalové ligy mezi Slavií a Příbramí odehraje kvůli trestu za řádění fanoušků pražského klubu v nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí před prázdným hledištěm, domácí příznivci i tak hodlají svůj klub přijít do Edenu podpořit. Před zápasem se sejdou u vstupu na stadión a hráče budou povzbuzovat před branami Synot Tip arény.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci fotbalistů Slavie při protestu v Edenu.

Článek

"Sejdeme se před Edenem před vchodem číslo dvě, kde budeme normálně fandit. Myslím, že hráčům něco dlužíme. Myslím, že nás uslyší přes bránu až na hřiště a aspoň nějaká podpora tam bude," řekl rádiu Impuls šéf severní tribuny Lukáš Vala, přezdívaný Strašák.

Policie chystá speciální opatření

Speciální bezpečnostní opatření chystá pražská policie, která bude hlídat pořádek v okolních ulicích, u stadiónu, na zastávkách tramvají a u metra. Dohlížet bude hlavně na shromáždění fanoušků před stadiónem. Nasazena bude více než stovka policistů, pro případ mimořádného vývoje bezpečnostní situace bude v záloze připravena speciální pořádková jednotka.

Slávisté pykají za výtržnosti svých fanoušků v úvodním duelu semifinále Ondrášovka Cupu proti Olomouci. Příznivci vršovického celku při něm protestovali proti nejasné situaci v zadluženém klubu a dožadovali se od vedení informací o tom, kdo je majitelem a jaké bude budoucnost Slavie.

V poločasové přestávce se po krátkém projevu generálního ředitele Miroslava Platila protest zvrhl a vyústil v násilnosti na stadionu a pokus napadnout klubové představitele. Zápas musel být následně předčasně ukončen a následně byl minulé pondělí zkontumován.

Slavia vedle toho dostala tresty také od disciplinární komise. Tři soutěžní domácí duely musí odehrát bez diváků a navíc zaplatí pokutu 750 tisíc korun.

Reklama

Související témata: