Hlavní obsah

Kalabiška litoval, že promarnil šanci zařídit Brnu tři body

Fotbalisté Zbrojovky Brno zůstali po remíze 1:1 s Českými Budějovicemi na předposledním místě ligové tabulky poté, co se o šanci na výhru připravili sami po hrubých chybách. První byl zbytečný faul obránce Matijase Pejiče na Hudsona, po kterém Zbrojovka inkasovala z penalty vyrovnávací branku. Třináct minut před koncem pak mohl zápas rozhodnout útočník Jan Kalabiška, ale z vyložené šance přestřelil opuštěnou branku.

Článek

"Míč mi nadskočil na nerovném terénu. Zahozená šance mě hodně mrzí," posteskl si po zápase Kalabiška, který přiznal, že za stavu 1:0 věřil ve vítězství.

"Bohužel vteřinu před koncem poločasu si necháme dát zbytečný gól z penalty. Ten nás ale nepohřbil. Bylo to stejné, jako kdybychom dostali gól ze hry. O poločase jsme si řekli, že zápas zvládneme. Ale nezvládli jsme jej," řekl Kalabiška. Podle něj už Brnu docházely síly a soupeř působil čerstvějším dojmem. "My jsme útočili v sedmi a nestačili jsme se po brejcích soupeře vracet. Bylo to hodně těžké," konstatoval útočník.

Zbrojovka hodně postrádala zkušeného tvůrce hry Richarda Dostálka, jenž si odpykává trest po vyloučení z utkání se Slováckem. "Ríša by nám pomohl zklidnit hru, rozdal by míče. Měli jsme v sestavě hodně mladých hráčů, pro které byl zápas hodně těžký," uvedl Kalabiška.

Radost tryskala z budějovických fotbalistů, kteří se po remíze už nemusí bát sestupu. Dlouho měli zápas pod kontrolou, po vlastní brance Borislava Simiče se ale dostali na chvíli do krize. Zachránil je Rudolf Otepka, který s přehledem proměnil penaltu. "O přestávce mi Simič děkoval, že jsem proměnil penaltu. Ale bod neberu jako moji zásluhu, přičinil se o něj celý tým," tvrdil sedmatřicetiletý Otepka.

Ve druhém poločase se oboustranně útočilo, což Otepka nechápal. "Nám stačilo uhrát remízu. Nevím, kam jsme se tlačili. Měli jsme hru zklidnit a ne chtít vyhrát," dodal Otepka, jenž sestup nepřeje nikomu ze soupeřů. Sám jej zažil ve Zlíně a v Příbrami, které drží v boji o záchranu palce.

Reklama

Související témata: