Hlavní obsah

Natland uhradil dluhy Slavie a věří, že klub získá licenci

PRAHA

Společnost Natland Group dnes vyrovnala zbylé dluhy fotbalové Slavie vůči hráčům, realizačnímu týmu a zaměstnancům klubu, což je nezbytnou podmínkou pro dodatečné udělení profesionální licence pro příští ligový ročník. Informoval o tom server iDnes.cz, ČTK to potvrdil tiskový mluvčí firmy Rostislav Starý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitel Slavie Miroslav Platil přichází na jednání disciplinární komise ČMFS.

Článek

"Dnes došlo k uhrazení všech dluhů, které souvisely s udělením licence pro příští sezonu," uvedl Starý. Slavia podle vyjádření generálního ředitele Miroslava Platila z minulého týdne dlužila hráčům a zaměstnancům klubu přibližně 15 milionů korun, Natland již před čtrnácti dny uhradil asi třetinu dluhu.

Společnost věří, že se Slavii podaří dodatečně získat profesionální licenci, nezbytnou pro start v první a druhé lize. Klub ji na začátku května nedostal a v tomto týdnu se spolu s Ústím nad Labem odvolal k licenčnímu tribunálu, který rozhodne v úterý. Podle licenčního manuálu musí klub doložit bezdlužnost k poslednímu dni předchozího roku - tedy k 31. prosinci 2010.

"Kdybych já byl v roli licenčního tribunálu, řekl bych: Ano, Slavia splnila všechny podmínky," uvedl pro MF Dnes investiční ředitel Natlandu Josef Vojta. "Hrozba, že klub skončí v insolvenci a ztratí profilicenci, sice nadále existuje, ale každým dnem se zmenšuje. Ale pozor. Slavia není subjekt, který sám o sobě rozhoduje, rozhodne o ní právě licenční tribunál," dodal.

Vojta zároveň potvrdil, že Natland je nyní většinovým vlastníkem Slavie. Stal se jím poté, co od bývalého údajného majitele klubu Antonína France za symbolickou cenu odkoupil jeho akcie.

Slavii však nadále tíží dluh přibližně 100 milionů korun vůči bývalému majiteli britské společnosti ENIC, která navíc tvrdí, že je stále vlastníkem klubu. Natland nyní vede s firmou ENIC jednání v Londýně.

Reklama

Související témata: