Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 1:1Teplický Verbíř se loučil s ligou smolnou remízou, na hřišti se potkal se synem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Rosa 1 : 0
87. Hošek (vlastní) 1 : 1

TEPLICE

Fotbalisté Teplic remizovali na závěr ligové sezony 1:1 se Slováckem. V zápase brzy vedli díky gólu Rosy, tři minuty před koncem si ale smolně srazil míč do sítě Hošek a svůj tým o výhru připravil. Víc než výsledek ale diváky zajímala rozlučka dlouholetého kapitána a klubové ikony Pavla Verbíře, který se rozloučil ve své 20. sezoně ve žlutomodrém dresu a na závěr zápasu se potkal na hřišti i se svým synem Pavlem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kapitán Teplic Pavel Verbíř (vpravo) se v utkání se Slováckem loučil s kariérou.

Článek

Teplice zažily nepovedenou sezonu, konečných 39 bodů je jejich vůbec nejmenším ligovým bodovým ziskem, kromě nováčkovské sezony 1996/97. A když se přičetly obří lázeňské slavnosti, které ve městě o tomto víkendu probíhají, čekala se na poslední zápas mizerná návštěva.

Důstojnou atmoféru ligového zápasu ale zachránila Verbířova rozlučka. Zhruba šest tisícovek diváků od začátku často skandovalo jeho jméno a aplaudovalo každé jeho povedenější akci. A Verbíř, hrající 609. soutěžní zápas v teplickém dresu, jim dával hodně šancí k potlesku. Tak jako ve většině zápasů za posledních 20 let, i tentokrát hrozily Teplice především z pravé, Verbířovy strany. Osmatřicetiletá legenda neúnavně rozbíhala akce, rozdávala míče a byla i u prvního gólu.

Ve 14. minutě si zaběhl Verbíř na kolmý pas, jeho centr srazil jeden z obránců a teplický kapitán šel kopnout roh. A druhý ostrý centr už prošel až na značku pokutového kopu, kde byl důraznější v souboji Rosa a rybičkou míč trefil přesně k tyči. Po Verbířovi druhý služebně nejstarší hráč Teplic tak stylově oslavil 100. ligový start.

Slovácko se dopředu nijak netlačilo, ale z rychlých brejků dokázalo být velmi nebezpečné. Načal to už ve 22. minutě Volešák, který prostrčil na Ondřejku a vybíhající Grigar mohl vzápětí jen sledovat, jak přes něj letí do branky vysoký lob. Tepličtí beci ale míč v pohodě odhlavičkovali. Za sedm minut si zkusil Volešák lob dokonce sám, z vápna ale těsně přestřelil, pak zase Volešákova přihrávka našla rozběhnutého Hlúpika, jehož střelu k bližší tyči musel likvidovat brankář Grigar.

Ještě před poločasem se dostal do velké šance i Verbíř; Vachouškův přetažený centr z levé strany ho našel úplně volného na zadní tyči, ale jeho tvrdou ránu brankář Heča vyrazil. Po poločase už hra upadla do stereotypu; Teplice se sice snažily tvořit hru, ale šance nedotahovaly, a podobně končily i brejky hostů. Do pořádné šance se tak dostal až v 72. minutě Mahmutovič, který na zadní tyči nesměstnal do branky centr Mareše, to už ale diváky zajímaly jiné věci.

V první řadě nástup Verbíře juniora na hřiště v 76. minutě. Oba si na hřišti vyměnili několik přihrávek, ale do ničeho nebezpečného se nedostali. A poněkud nekoncentrovaní Tepličtí nakonec přišli i o vedení - Valenta vypálil z pravé strany, Grigar jen vyrazil a dobíhající obránce Hošek při pokusu o odkop namířil jen do vlastní sítě. Teplické loučení s Verbířem to ale příliš nezkazilo; legenda odešla ze hřiště v poslední minutě a v paprscích zapadajícího slunce si dokonce vychutnala rozlučku s diváky.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 15. Rosa - 87. vlastní Hošek. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Urban. ŽK: Mahmutovič - Reinberk, Valenta. Diváci: 5860.
Teplice: Grigar - Vidlička, Hošek, Rosa, Vondrášek - Verbíř st. (90. Krátký), Ljevakovič, Čajič (75. Kalivoda), Mareš - Mahmutovič, Vachoušek (76. Verbíř ml.). Trenér: Plíšek.
Slovácko: Heča - Reinberk, Kordula, Mezlík, Kubáň - Hlúpik, Daníček, Volešák, Valenta (90. Košút) - Nestorovski (46. Szmek), Ondřejka (69. Jeleček). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: