Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ústí 2:0Boleslav potvrdila pohárový triumf výhrou nad sestupujícím Ústím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Kulič 1 : 0
74. Mendy 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavští fotbalisté navázali výhrou 2:0 nad Ústí nad Labem na středeční vítězství v Ondrášovka cupu a v posledním ligovém kole výrazně vylepšili i obraz celé jarní sezony. Pro hosty to bylo loučení s nejvyšší soutěží, ligu opouští po jednoročním působení mezi elitou. Boleslav skončila pátá.

Článek

Ještě před zápasem se rozloučil přebráním medaile za zisk pohárového šampiona dřívější trenér Karel Stanner, ale také jeho dočasného nástupce Ladislava Mináře čekal poslední zápas v roli hlavního kouče. Největším adeptem na uvolněný post je totiž Miroslav Koubek, který na začátku letošní sezony skončil v Ostravě.

Pokud utkání Koubek sledoval, musel mít ze hry svých budoucích svěřenců radost. Ani oslavy z pohárového vítězství domácí mužstvo nerozhodily a od první minuty vydatně ostřelovalo branku sestupujícího Ústí. Už ve druhé minutě spálil obrovskou šanci Řezníček, ve 24. minutě jej napodobil Chramosta a do třetice znovu Řezníček ještě před poločasem nastřelil břevno. Hosté příliš nezlobili, pouze Stožického ránu musel likvidovat brankář Miller.

Středočeský klub si špatnou finální fázi vynahradil po pauze, přestože první šanci dostat se do vedení měli hosté. Ovšem Holkova hlavička skončila na rukavicích brankáře Millera.

To už byl na hřišti střídající Kulič, který opět potvrdil svoji důležitost pro tým v 61. minutě, kdy vrátil do sítě odražený míč a nasměroval svoje barvy k jisté výhře. Tu potvrdil v 74. po ideálním uvolnění od Řezníčka francouzský fotbalista Mendy. Ten už ale v předstihu oznámil, že dnes hraje v Mladé Boleslavi naposledy.

Mladá Boleslav - Ústí nad Labem 2:0 (0:0)
Branky: 61. Kulič, 74. Mendy. Rozhodčí: Damková - Ubias, Moláček. Bez ŽK. Diváci: 2214.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy (79. Ščuk), Procházka, Dimutsos (59. Dudka), Táborský - Řezníček, Chramosta (46. Kulič). Trenér: Minář.
Ústí: Novák - Holek (60. Volek), Valenta (85. Zachariáš), Polák (46. Džuban), Dvořák - Stožický, Hyčka, Vrtělka, Lamešič - Jindráček, Krbeček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: