Hlavní obsah

Fotbalisty Českých Budějovic povede Kotrba

ČESK0 BUDĚJOVICE

Novým trenérem fotbalistů Českých Budějovic po Jaroslavu Šilhavém bude Jiří Kotrba, který v klubu zároveň zastává funkci generálního manažera. Na prvoligovou lavičku se vrátí po čtyřech letech. Dynamo k němu nyní hledá druhého asistenta.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Jiří Kotrba se stal trenérem Českých Budějovic.

Článek

Jihočeši zvolili podobný model, jako má pražská Sparta. Rozdíl je ovšem v tom, že v Dynamu se na vedení A-týmu bude podílet přímo akcionář klubu, jímž se Kotrba nedávno stal.

"S akcionáři jsme se domluvili na nové koncepci vedení týmu. Akcionáři mi nabídli akcionářský příspěvek, abych se stal jedním z nich. Zhruba v dubnu jsem nabídku přijal a byl přede mě postaven úkol, abych i vedl A-mužstvo," řekl Kotrba pro klubovou televizi.

Část svých především nesportovních pravomocí by měl předat dál. "Není to jednoduché z pozice generálního manažera, který je zodpovědný za celou činnost týmu, být ještě konkrétně zodpovědný za činnost A-týmu. Ale líbí se nám, že akcionář bude moci přímo ovlivňovat dění u A-týmu," uvedl Kotrba.

Klub chce zapojit odchovance

Změna v trenérském modelu podle něj souvisí s tím, že jedenáctý tým uplynulého ročníku první ligy chce začít více stavět na vlastních odchovancích. "Byli jsme mužstvem, které mělo nejstarší základní kádr. Tuhle statistiku jsme vedli docela s odstupem, to bychom v příští sezoně chtěli změnit," podotkl Kotrba.

Klubové vedení řeší, kdo bude s Kotrbou spolupracovat. Kompletní složení realizačního týmu by mělo oznámit do konce tohoto týdne, momentálně hledá druhého asistenta. Jméno prvního z nich už je podle všeho známé, ale Dynamo ho zatím nechce zveřejnit.

Třiapadesátiletý Kotrba patří k nejzkušenějším ligovým trenérům, celkem v nejvyšší soutěži odkoučoval už 329 zápasů. Působil na Žižkově, v Jablonci, dvakrát v Příbrami, v Olomouci, na Spartě a v Brně.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články