Hlavní obsah

Olomouc shání posily do útoku, přijít by mohl plzeňský Varadi

Po odchodu svého nejlepšího střelce Pavla Šultese do Polonie Varšava je fotbalová Olomouc na lovu ofenzivních posil. Jednou z nich by se podle informací z kuloárů mohl stát plzeňský útočník Adam Varadi, klub však zatím žádná jména nekomentoval.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Varadi (vpravo) ještě v dresu Baníku.

Článek

Žhavým přestupovým artiklem jsou na Hané útočníci. Kouč Zdeněk Psotka po skončení uplynulé sezóny naznačil, že do týmu hodlá získat hlavně zkušenější ofenzivní fotbalisty. Tím spíše, když přišel o sedmigólového kanonýra Šultese.

Podle dobře informovaných zdrojů by se jedním z nich měl stát šestadvacetiletý Varadi, který v posledních dvou sezónách hostoval z Plzně v Ostravě. Mistrovský klub si útočníka nyní stáhl zpět, ale ve Viktorii nezůstane a jeho odchod na Hanou je prý na spadnutí.

Sigma zatím o jménech mlčí

Sigma zatím o jménech mlčí. "Něco by mohlo být dotaženého už v nejbližších dnech, snad to všechno stihneme do pondělí," řekl trenér a sportovní ředitel Zdeněk Psotka na oficiálním klubovém webu. V pondělí jeho tým zahajuje letní přípravu.

Novou posilou by mohl být i polský brankář Michal Buchalik z druholigové Wodzislawi, podle Olomouckého deníku má klub políčeno také na nejmenovaného brazilského útočníka. "Mělo by jít o výrazné posílení našeho kádru. Trenér si tyto hráče přál a my jsme mu to splnili," řekl listu předseda představenstva Josef Lébr na téma chystaných posil.

Klub naopak prodloužil o další půlrok hostování záložníkovi Vojtěchu Štěpánovi v Hradci Králové.

Čtvrtý tým uplynulého ligového ročníku však stále obchází i hrozba postihu za účast v korupční aféře s Bohemians. Zabývá se jí jak olomoucký okresní soud, tak disciplinární komise, která případ po zveřejnění nahrávky Jiřího Kubíčka znovu otevřela a za dva týdny má vynést verdikt.

Reklama

Související témata: