Hlavní obsah

Rezkův první trénink na Kypru sledovaly tři tisíce fanoušků

PLZEŇ

Mistrovský titul s Viktorií vyhrál, teď už se může s čistou hlavou soustředit na své druhé zahraniční angažmá. Fotbalový reprezentant Jan Rezek odchází z Plzně do kyperského klubu Anorthosis Famagusta, kde ho čeká roční hostování s opcí na přestup. Ve čtvrtek se přijel rozloučit se svými plzeňskými spoluhráči a mohl jim vylíčit úžasnou atmosféru během prvního tréninku, který na nové adrese absolvoval.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Jan Rezek brání Španěla Andrése Iniestu.

Článek

Zatímco se ve čtvrtek dopoledne do přípravy s plzeňským týmem zapojil poslední z reprezentantů Daniel Kolář, čerstvý legionář Jan Rezek se přišel rozloučit se svými bývalými spoluhráči.

„Z odchodu Honzy nejsem až tolik nadšený, neboť patřil mezi naše klíčové hráče. K odchodu jsme svolili i proto, že toho pro Viktorku hodně udělal. Přál si odejít do zahraničí, a přestože se jedná pouze o hostování s opcí, dali jsme mu souhlas,“ vysvětlil pro webové stránky Tomáš Paclík, šéf plzeňského klubu.

Šéf Viktorie Tomáš Paclík (vpravo) dal Janu Rezkovi na rozloučenou s klubem jeho plzeňský dres.foto: Viktoria Plzeň

Rezek se teprve minulý týden vrátil z Japonska, kde hrál s národním týmem na Kirin Cupu. Po návratu měl napilno, se svým novým týmem na Kypru již absolvoval úvodní trénink. Sledovaly ho tři tisíce fanoušků!

„Prý je to tam každý rok. Atmosféra byla úžasná a jsem zvědavý, jak to bude vypadat dál,“ líčil v plzeňské kabině. Zájem ze strany kyperského klubu přetrvával od zimy. „Viděli několik našich zápasů a prý jsem je zaujal. V Plzni jsme ale bojovali o titul, a tak jsme případný odchod směrovali až teď na letní přestávku.“

Famagusta patří mezi přední kyperské týmy. „Určitě má ty nejvyšší cíle. Hrát pohárovou Evropu.“ Ve Famagustě působí slovenský brankář Matúš Kozáčik, se kterým se Rezek zná z působení ve Spartě. „To je určitě velké plus. Je mým rádcem, od něj mohu získávat informace.“

Rezek doufá, že nesejde z očí reprezentačnímu trenéru Bílkovi. „Z Plzně se mi neodchází s lehkým srdcem. Na druhou stranu je mi devětadvacet let a možná to byla jedna z posledních šancí, jak si zahrát v zahraničí,“ uvědomuje si Rezek, který si cizinu zkusil již při angažmá v Krasnodaru.

Reklama