Hlavní obsah

Mendy se chce vrátit do Francie, připouští odchod opory ředitel Boleslavi Minář

Josef PešoutSport.czPrávo

Pestrou pracovní činnost měl v uplynulých týdnech Ladislav Minář. V závěru jarní fotbalové sezóny se z postu sportovního ředitele FK Mladá Boleslav posunul na místo hlavního trenéra po Karlu Stannerovi, koučoval tým ve dvou ligových kolech a především dovedl Středočechy k zisku Ondrášovka Cupu. Poté se ale vrátil do ředitelského křesla a nyní se podílí na skládání hráčského kádru pro příští soutěžní ročník.

Foto: www.fkmb.cz

Sportovní ředitel Mladé Boleslavi Ladislav Minář

Článek

Jak klub přistupuje k případné obměně týmu pro nadcházející sezónu?

Nejvíce nás nyní zajímá situace ohledně klíčového záložníka Alexe Mendyho. Jsou dvě varianty. Buď prodlouží smlouvu, nebo ne. Kontrakt mu končí a během jara nám neustále zdůrazňoval, že se chce vrátit domů do Francie, odkud pochází. Na vyřešení jeho budoucnosti zbývá čas do konce června. Uvidíme, co se do té doby z toho vyvine. V té návaznosti jsme ale už přivedli Honzu Štohanzla a do konce týdne vyřídíme s Bohemians 1905 jeho definitivní příchod. Novou tváří je i exostravský Petr Wojnar. Malý otazník visí nad Řekem Dimoutsosem, který možná odejde.

Uvažujete o dalším doplnění?

Do poloviny září máme čas. Docela bychom rádi získali ještě jednoho brankáře do kádru.

Proběhly spekulace, že projevujete zájem o obránce Nevese z Baníku Ostrava...

Těch informací o chystaných přestupech bude víc. Probíhají telefonické sondáže a nezapírám, že se jich také zúčastňujeme.

Příprava vašeho týmu už odstartovala dříve, než zněl původní plán. Co bylo důvodem?

Je pravdou, že nový trenér Miroslav Koubek zahájení přípravy posunul o pět dní dopředu. Čeká nás náročný úvod podzimu s Evropskou ligou, domácí soutěží i českým Superpohárem. Po úvodní části v domácích podmínkách hrajeme turnaj v Čelákovicích a 6. července odjíždí tým na soustředění do rakouského Kaprunu. Měli bychom se střetnout s rumunským týmem Ploješti, tureckým soupeřem a třetí zápas je teprve v jednání.

Před ligou je 23. července na pořadu Superpohár mezi Mladou Boleslaví a Plzní. Jeho dějiště?

Zatím jsem neslyšel o místě, kde by se mělo hrát.

Reklama

Související témata: