Hlavní obsah

Už s námi trénují i nové posily, pochvaluje si asistent Jablonce Weber

Asistent trenéra Jozef Weber vedl první trénink fotbalistů Jablonce v letní přípravě. Hlavní kouč František Komňacký se ujme své pozice až v pondělí 20. června, protože má stejně jako kanonýr Lafata prodlouženou dovolenou kvůli nedávnému startu s reprezentací v Japonsku. A Kovařík je s „jedenadvacítkou“ na ME v Dánsku. „Přesto jsme se sešli v dobrém počtu, s prvním dnem jsem spokojen,“ řekl pro Sport.cz Weber, který v Jablonci jako hráč a poté asistent zahájil již svou třináctou sezónu v řadě!

Foto: Josef Pešout, Právo

Asistent trenéra v Jablonci nad Nisou Jozef Weber

Článek

Jaká jsou hlavní jablonecká fakta při úvodu přípravy?

Všichni noví hráči, kteří byli avizovaní, že se hned zapojí do tréninku, jsou už v Jablonci. V tomto směru panuje spokojenost. Už s námi trénují obránce Jakub Štochl z Příbrami, záložníci Jiří Valenta po návratu ze Slovácka, Filip Novák ze Zlína, Jan Kopic z Jihlavy. V rekonvalescenci jsou Krajčík, Haurdič a Vošahlík. Uvidíme po domluvě s lékaři, kdy budou k dispozici, aby naskočili do přípravy.

Koho uvolňujete z Jablonce?

Smlouvy skončily Drskovi, Michálkovi, odchází i Huber. A mladý Hovorka jde na hostování do Hradce Králové.

Přesto figuruje v širším kádru až třicet hráčů. Máte tedy z čeho vybírat?

Určitě. V tomto stadiu přípravy je v pořádku, že můžeme trénovat s větším počtem kluků. Ale jak jsem uvedl, ne každý z nich je hned použitelný. Nemyslím tím jen doléčující se marody, ale i tři dorostence. Možná, že se u někoho bude jednat o hostování či přestup.

Jak vzhlížíte k pondělnímu losu druhého předkola Evropské ligy?

Samozřejmě nás to zajímá. Pořád máme na paměti loňské vyřazení od kyperského soupeře, který měl vynikající zahraniční hráče. Letos je výběr protivníků různorodý a pestrý. I veřejností podceňované týmy, které jsou v osudí, mají jistě svou kvalitu. Speciální přání nesdílíme.

Nevadí vám jen krátká letní přestávka mezi sezónami?

Nevidím v tom problém. V červenci bude sice vedro, ale s tím se musíme vypořádat.

Vaše jméno je s Jabloncem spojeno už dvanáct let. Patříte k ikonám zdejšího klubu...

Fotbalový kolotoč se točí, já zůstávám na jednom místě. A nelituji toho. Myslím, že jsem si za osm let v jabloneckém dresu to svoje odehrál. A vážím si toho, že mohu v posledních letech pracovat po boku trenéra Františka Komňackého. Je to dobrá škola. Někdy v budoucnu bych se chtěl stát i hlavním trenérem, ale zatím mě uspokojuje současná role. A líbí se mi, že se v lize potkávám i se svými někdejšími spoluhráči, kteří jsou také trenéry. Třeba s novým libereckým koučem Jardou Šilhavým jsem hrál v Drnovicích, s novým trenérem Bohemians 1905 Pavlem Medynským v Chebu. To jen namátkou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava