Hlavní obsah

Jablonec je větší klub než Příbram, zjistil Jakub Štochl po příchodu na sever

Nahradit odcházejícího stopera Pavla Drska se pokusí nová akvizice jabloneckého fotbalového týmu Jakub Štochl. Čtyřiadvacetiletý hráč přišel na sever Čech z Příbrami, kde patřil k největším oporám. „Teď jsem se dostal do většího klubu, než jsem dosud působil. Ale nejsem v lize nováčkem a věřím, že se časem prosadím,“ řekl Štochl v rozhovoru pro Sport.cz po prvním tréninku v Jablonci.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jakub Štochl

Článek

Jak jste byl spokojen v Příbrami? V tamním celku jste naskočil do první ligy a už máte za sebou docela dost odehraných zápasů...

Příbram je skromnější klub než Jablonec. Ale vážím si toho, že jsem v Příbrami mohl začít s vrcholovým fotbalem. Byl jsem tam od žáků a odcházím s dobrými pocity.

V příbramském týmu jste ze své pozice řídil hru obrany. Bylo to těžké?

Měl jsem výhodu, že jsem se učil od zkušenějšího stopera Martina Müllera. Nastupoval jsem ve dvojici i se Standou Nohýnkem. A postupně jsem se snažil obranu dirigovat.

Na jaře jste se zachránili v lize, takže úkol byl splněn?

Rozhodlo naše vítězné utkání s Brnem v předposledním kole. Hodně jsme si oddechli. Už předtím jsme vyhráli na půdě Ústí, což byl důležitý krok. Musím uznat, že nás tam podržel brankář Aleš Hruška.

Už jste se rozloučil s Příbramí?

Nebyl na to čas. Ale dozvěděl jsem se, že v neděli budeme mít v Jablonci volno, a tak plánuji zajet do Příbrami poděkovat vedení klubu a trochu se rozloučit s bývalými spoluhráči z mužstva.Ti začínají přípravu až v pondělí.

Už jste si stanovil cíle pro jablonecké angažmá?

Je to můj první přestup vůbec. Navíc jdu do mužstva, které bylo loni druhé a letos třetí v lize. Takže se chci co nejdříve adaptovat, sžít se s týmem a když dá Bůh, tak bych se snad mohl probojovat i do základní sestavy. Jsem tady nový. Budu makat, a uvidíme, jak to půjde.

Jak to máte s bydlením?

Hledám si v Jablonci byt. Přítelkyně si tady našla práci, proto se sem přestěhujeme. Není to pro mě úplně neznámý kraj. Jablonec a okolí trochu znám už z dřívějška. V minulosti jsem měl možnost studovat vysokou školu v sousedním Liberci, ale jen jeden semestr. Kvůli fotbalu jsem studia nestíhal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice