Hlavní obsah

Příbram zahájila přípravu bez odcházejícího Huni, vrací se Mišůn

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami dnes zahájili přípravu na novou sezonu bez svého bývalého kapitána Daniela Huni. Druhý nejlepší střelec sezony 2008/09 jde na hostování do druholigového celku Bohemians Praha. Naopak v jednání je návrat Milana Mišůna, který předloni v zimě odešel do Celtiku Glasgow a naposledy působil v třetí anglické lize.

Článek

Nová trenérská dvojice David Vavruška a František Kopač měla na úvodním tréninku k dispozici 25 hráčů. Hlavní náplní prvního setkání po dovolené bylo utkání "staří - mladí", které zkušenější hráči vyhráli přesvědčivě 5:0.

Za mladé hráče již nastoupily mladé srbské posily Aleksandar Andrejevič a Nikola Djuketič z Čukarički Bělehrad, které klub v květnu testoval a nyní dotáhl jejich přestup. Zahrál si i devatenáctiletý útočník Simonas Babilius. Litevský reprezentant do 19 a 21 let je v Příbrami na testech z klubu Tauras.

Na úvodním tréninku se představil i Jiří Krejčí. Ten naposledy působil v rumunském Temešváru, který však kvůli dluhům nedostal profesionální licenci. Naopak trenérům již chyběli obránci Stanislav Nohýnek s Markem Plašilem, kteří neprodloužili smlouvy, a také Jakub Štochl, jenž přestupuje do Jablonce.

Mezeru po nich by měl pomoci zacelit odchovanec Mišůn, který by se mohl vrátit po dvouleté zkušenosti na Britských ostrovech. Dnes se na příbramském stadionu připravoval individuálně. "Máme o něj zájem a nyní vedeme jednání," řekl ředitel příbramského klubu Petr Větrovský.

Reklama

Související témata: