Hlavní obsah

Trenér Olomouce Psotka: Korupční kauza nás už rok a půl negativně ovlivňuje

Úplatkářská kauza mezi fotbalovými kluby Sigma Olomouc a Bohemians Praha stále čeká na konečný verdikt. Olomoucký okresní soud případ odročil na 21. července a nejistota v Sigmě dál trvá, což se nelíbí trenérovi olomouckého celku Zdeňku Psotkovi, který v případu rovněž figuruje. "Už rok a půl nás to ovlivňuje," postěžoval si.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Olomouce Zdeněk Psotka prý o korupčním případu v novinách vůbec nečte.

Článek

Jak vnímáte korupční kauzu, v níž Sigma, ale i vy sám, figurujete?

Negativně. Už rok a půl nás to ovlivňuje. Snažíme se soustředit na práci s týmem, abychom byli úspěšní, ale pořád se to táhne a to není dobré. Na druhé straně, máme indicie, že by tomu tak mohlo být. Proto, jak už jsem říkal několikrát, se snažíme maximálně pracovat, jak se dá.

Co říkáte na to, jak u soudu vystupuje váš někdejší šéf Jiří Kubíček?

Já o toho nebyl, neslyšel jsem ho, takže to ani komentovat nemohu.

Jistě ale máte o tom alespoň zprostředkované informace?

Nemám, protože noviny už tři týdny nečtu a odjinud se ke mně nic nedoneslo.

Kubíček vás ale obvinil, že jste všechno vymyslel. To snad víte?

Obviňuje nejen mě, ale i další lidi, už rok a půl. Pořád tvrdí, že se něco stalo, že jsme se něčeho dopustili. A my teď musíme dokázat, že tomu tak nebylo.

Překvapilo vás vysvětlení pana Římského, který vás, Jaromíra Gajdu a Martina Kotůlka, jak u soudu tvrdil, očernil jen proto, aby se udržel v klubu?

Neslyšel jsem, co vypověděl, neznám tedy ty situace. Až teď se dovídám spoustu nových informací, které musím zpracovat. Vím jen to, co jsem řekl sám. Ty ostatní věci, co ke mně přichází, si musím analyzovat a pak si dát dohromady co a jak bylo a proč tomu tak bylo. To, co Římský dnes u soudu řekl, je pro mě nová informace. Určitě si to všechno poslechnu přímo od něj a zeptám se ho na to.

Nahrávku rozhovoru Kubíčka s Římským jste ale jistě slyšel?

Není tomu tak. Její přepis byl však zveřejněn v médiích a k tomu jsem se dostal, ale jen zprostředkovaně, neboť jak už jsem řekl, noviny jsem tři týdny nečetl, abych si v klidu užil dovolenou, kterou jsem po náročné sezóně čerpal.

Údajná korupční aféra vám může zničit trenérskou kariéru. Nemáte z toho obavy?

Beru život, jak běží. Je to pro mě nová zkušenost, další obohacení v mém životě, práci. Může se stát, že jak jsem se do fotbalu dostal, tak v něm sám skončím, nebo mě někdo ukončí a až ty věci nastanou, tak je budu řešit. Nyní se tím nezabývám.

Jak si vysvětlujete, že zrovna vás Kubíček označil za toho, co všechno vymyslel?

Jsou věci, které jsou mé soukromé a ty do médií zatahovat ani je v nich vysvětlovat nebudu. Jsme sice součástí fotbalu, součástí Sigmy, ale čistě soukromé věci jsou opravdu jen a jen mé.

Reklama

Související témata: