Hlavní obsah

O Kotala se pokoušel infarkt, Juliš přesto dotáhl Spartu před derby ke Slavii blíž

Teplice

Dvě kola vyšli naprázdno a sešívaní jim v čele tabulky utekli. Těsně před vzájemným derby se však situace trochu vyrovnala. Fotbalisté Sparty vyhráli v Teplicích a večer je potěšila zpráva, že Slavia doma nečekaně remizovala s Brnem. Na vedoucí červenobílé ztrácejí dva body. „Únava se hlásí, ale když dávám góly, je mi fajn. Musíme vydržet do Vánoc, jsme dobře trénovaní,“ usmívá se kanonýr Lukáš Juliš, který svými trefami táhne mužstvo na dvou frontách.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lukáš Juliš ze Sparty se raduje z gólu v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Sparťanské déjá vu. Dočkalův centr z pravé strany prochází celým pokutovým územím, u zadní tyče číhající Juliš skóruje. Zatímco ve čtvrtek prakticky identické zakončení nastartovalo obrat v pohárovém duelu s Celtikem (4:1), v neděli stanovilo vítězství 1:0 v Teplicích.

„Na gól jsme čekali déle. Zápas jsme jinak měli pod kontrolou. Já hned v první minutě trefil tyčku, David (Karlsson) měl dvě tutovky. O půli jsme si řekli, že tak musíme pokračovat dál. Na to, že jsme s Celtikem hráli ve čtvrtek, tak jsme utkání zvládli dobře," popsal Lukáš Juliš pro O2 TV Sport.

Svými góly táhne Spartu jak v Evropské lize, tak v domácí soutěži.

Přesto mohla o cenný zisk přijít. V samém závěru se štěstím přežila ojedinělou šanci Žitného.

Z Francie rychle na derby

„Trvalo strašně dlouho, než jsme skórovali. Jsem ale rád, že jsme vyhráli aspoň takhle. Situace před koncem byla na infarkt! Tři body naštěstí máme," oddechl si trenér Václav Kotal.

Pekelný program nesmiřitelných rivalů pokračuje. Sparta ve čtvrtek nastoupí v Lille, sešívaní budou hostit Beer Ševu. A hned v neděli pak vzplane bitva o Prahu.

„Určitě se na derby moc těším. Věřím, že jsme dostatečně silný tým, abychom ho zvládli. Ještě předtím nás ale čeká Evropská liga, na ni se nyní budeme koncentrovat," avizuje v rozhovoru pro klubovou televizi reprezentant Ondřej Čelůstka, jehož návrat po zranění patřičně zpevnil obranu.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 91. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 87. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 92. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice