Hlavní obsah

Musím počítat s odchody opor, připouští liberecký kouč Šilhavý

MODRÁ

S tím, že nejspíš přijde o klíčové hráče sestavy, se smiřuje trenér libereckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý. Připustil to po středečním přípravném zápase s Teplicemi v Modré na Děčínsku, kde jeho svěřenci prohráli 1:3. „Věřím ale, že po případném odchodu opor se nám podaří přivést náhradu, na čemž už pracujeme,“ řekl Šilhavý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý

Článek

Pojďme nejprve k utkání s Teplicemi. Co říkáte na výsledek? I těch pár diváků v dopoledním čase vidělo, že jsme hráli dobře. A v prvním poločase jsme měli vést my, ale fotbal se hraje na góly. Teplice nám daly školení z produktivity. Neproměnili jsme čtyři šance, ale hra dopředu vypadala velmi dobře, až na to zakončení. Asi je to trest za nekoncentrovanost. Možná bych měl pochválit teplického brankáře Slavíka. Buď měl magnety v rukavicích, nebo nevím. Chytil čtyři, pět tutových gólů.

Už máte jasno o sestavě? Bohužel ne. Otazníky jsou hlavně nad záložníky Váchou a Gecovem. Pravděpodobně nezůstane ani jeden z nich. A hovoří se i o odchodu Dočkala, který ale zatím plní svoje povinnosti v našem týmu a hrál i proti Teplicím.

Jak to konkrétně vypadá s fotbalisty, kteří by mohli odejít? Vácha byl na testech ve Francii a kluby jednají. Z tohoto pohledu mi bylo naznačeno, že z pětadevadesáti procent asi odejde. Jeho odchod je prostě na spadnutí. A Gecov to samé. Slyšel jsem, že má nabídku ze Sparty, ale asi i ze zahraničí. Trénuje s námi, ale měl nějaké zdravotní problémy. Očekávám, že je ztratíme.

Uvažujete o náhradě? Pokud by odešli všichni tři, nebo dva z této trojice, museli bychom hledat adekvátní doplnění. Mám obavy, že zmínění záložníci s námi nepojedou už ani v sobotu do Rakouska. A tak bych si přál, abych v týmu zároveň uvítal případné nové hráče.

Proti Teplicím hrál na postu stopera útočník Nezmar. Co bylo účelem? Kelič odjel na sraz chorvatské dvacítky. Kromě Dejmka s Polákem je k dispozici na stopera jen Srb Karišik. Vím, že Nezmar jako persona a skvělý hlavičkář může hrát i ve středu obrany, kam ho loni na podzim postavil tehdejší liberecký trenér Rada i v Plzni.

Přišli noví útočníci Rabušic se Šuralem z Brna. Jak se jeví? Oba dali v minulých přátelských zápasech po hattricku, a snad jim to vydrží.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články