Hlavní obsah

Brankář Vaclík neprošel v Nizozemsku zdravotními testy, vrací se do Prahy

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík do De Graafschapu nakonec nepřestoupí, protože v nizozemském klubu neprošel lékařskou prohlídkou. Bronzový medailista z mistrovství Evropy do 21 let se znovu zapojí do přípravy Viktorie Žižkov.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář Tomáš Vaclík (vlevo) zasahuje v semifinále ME do 21 let proti Švýcarsku.

Článek

"Tomáš Vaclík do týmu De Graafschap nepřestupuje. Klubový lékař na základě výsledků prohlídky nevydal pro našeho hráče potvrzení, které je nezbytné pro uzavření profesionální smlouvy v holandské lize," uvedl v prohlášení hráčův agent Zdeněk Nehoda.

Potvrdil, že se Vaclík vrací do Prahy a od pondělí se zapojí do přípravy s nováčkem první ligy Žižkovem. Zdravotní problémy budou společně s hráčem specifikovat až po další prohlídce ve vlasti. "I podle tamních výsledků však nejsou zdravotní potíže tak závažné, aby mu bránily v pokračování v kariéře na Žižkově, potažmo v zahraničí. V příštím týdnu se k tomu vyjádříme více," sdělil Nehoda.

Opora jednadvacítky ještě v lize nehrála

Dvaadvacetiletý Vaclík patří k největším českým brankářským talentům. Byl oporou jednadvacítky na nedávném mistrovství Evropy, kde se dostal do ideální sestavy turnaje, a byl také už povolán do seniorské reprezentace.

Na start v české první lize stále čeká. Letos pomohl Žižkovu k postupu mezi elitu, předtím chytal za Vítkovice.

Nyní se o něj zajímalo více zahraničních klubů. Nakonec zvolil čtrnáctý celek nizozemské ligy De Graafschap, kde měl podepsat smlouvu na tři roky. Nabídky měl například i z anglického West Bromwiche či slavného Ajaxu Amsterodam.

Reklama