Hlavní obsah

Hymna Ligy mistrů žádnou lahůdku neuvedla, na Julisce gól nepadl

PRAHA

Legenda se vrátila. Pod tímto heslem se nesla premiéra nového ročníku fotbalové Gambrinus ligy. Zápas postrádal patřičnou dramatičnost, a tak se pražská Dukla rozešla s Olomoucí s bezbrankovým výsledkem 0:0. Pro domácího prvoligového nováčka je bod vcelku dobrý, Hanáci byli v utkání přece jen aktivnějším mužstvem. Na autora první branky nového ročníku se tak čeká dál.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Mikula z Dukly (vlevo) v souboji s olomouckým Janem Schulmeisterem

Článek
Fotogalerie

Zahráli si v šatně těsně před zápasem hymnu Ligy mistrů a šli na to. Návrat do nejvyšší soutěže po 17 letech byl pro fotbalovou Duklu velkou událostí, a tak nebylo divu, že o čestný výkop duelu s Olomoucí se na Julisce postarali Josef Masopust a Jan Fiala, legendy slavného klubu let minulých. V hledišti nechyběli třeba Ivan Hašek a Jan Berger, kteří dohlíželi na své syny oblékající žlutý dres.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. Většinu akcí domácích táhl agilní Berger, k vyloženým šancím však nevedly. Hanáci dokázali zahrozit kombinací většího počtu hráčů, až na střelu Navrátila si ovšem připisovali hlavně rohové kopy. První opravdu velkou příležitost měl ve 27. minutě domácí Svatonský, po rohovém kopu se ale nezorientoval včas a šanci na úvodní gól nového ročníku prováhal.

Přímé střely na branku se diváci do přestávky nedočkali. Olomoucký Škerle pálil dvakrát nad, pak ho napodobil i Svatonský.

Teprve v 56. minutě zamířil mezi tyče olomoucký Navrátil, brankář Rada neměl s jeho pokusem problémy. Domácím dělal problémy pressink soupeře a Hanáci se tlačili před jejich šestnáctku.

Zdaleka největší šanci měl v 72. minutě zkušený olomoucký novic Varadi. V ideální pozici však proměnil klíčový moment v komickou vložku a balon si přisedl... Hosté byli i tak při chuti a Navrátilovu bombu vyrazil Rada s námahou na roh. Závěr zápasu naopak patřil Dukle. Ztuhlého Drobisze málem překvapil Hašek, šanci měl i Markovič. Gól nepadl, oba soupeři se nakonec museli spokojit s bodem.

Dukla Praha - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Pilný. Bez karet. Diváci: 3857.
Dukla: Rada - P. Hašek, Mikula, Vorel, Švejdík - Šiml - T. Berger, Malý (66. Podrazký), Hanousek, Svatonský (75. Vrzal) - Markovič (90. Sklenář). Trenér Luboš Kozel.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Rossi - Petr (65. Bajer), Navrátil (75. Jerome), Hořava, Varadi - Schulmeister (87. Nepožitek). Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata: