Hlavní obsah

Ligový start zpestřily brankové hody. A také rekordně rychle vyhozený Marko

Málo nudila a hodně pobavila. Fotbalová Gambrinus liga začala v trendu, jaký by si měla udržet co nejdéle. Padalo hodně gólů a většina zápasů se zvrtla v napínavou přestřelku. V úvodních sedmi duelech 1. kola se průměr vyšplhal na výtečnou hranici 3,57 branky na zápas. Zrodil se však také jeden negativní rekord. Ostravský Baník odvolal trenéra Karola Marka hned po prvním kole. To tady v české lize ještě nebylo!

Foto: David Veis, ČTK

Brankář Českých Budějovic Pavel Kučera v souboji se sparťanem Léonardem Kweukem, který dal v minulém týdnu celkem čtyři góly.

Článek

Palte rychle, palte přesně...

Páteční ligová premiéra mezi Duklou a Olomoucí sice skončila bez branek, pak se ale střelci náležitě rozparádili. Na Bazalech padlo sedm gólů - Teplice prohrávaly 1:3, nakonec vyhrály 4:3. „Kluci byli až po krk v žumpě, ale dostali se z toho,“ liboval si kouč Petr Rada.

Sparta zase v neděli vyhrála v Českých Budějovicích 4:2, takže včetně čtvrtečního duelu proti Sarajevu nasázela v týdnu devět gólů. „Jsem jedině rád, je to reálná vizitka naší stále se lepšící útočné fáze,“ ujišťoval kouč Jozef Chovanec. Poutavá byla také remíza 2:2 Plzně s Libercem, odepisovaná Příbram pak překvapila výhrou 3:2 na Slovácku.

Hned první ligové kolo přineslo první změnu trenéra. V Ostravě po prohře 3:4 od Teplic přišel ještě večer o místo trenér Baníku Karol Marko. Nástupcem slovenského kouče se stal s okamžitou platností Pavel Malura.foto: ČTK/Petr Sznapka

Ostravský šok: trenér na jedno kolo

Tomu se říká koncepce... Omlazený Baník na hřišti pobavil, jenže přestřelku s Teplicemi nakonec prohrál. A kouče Karola Marka to stálo zaměstnání. „Nejde jen o porážku s Teplicemi, ale také výsledky a výkony v přípravě, v níž mužstvo až příliš často inkasovalo,“ vysvětlil předseda představenstva Jakub Kahoun poté, co do funkce uvedl Pavla Maluru.

Tak brzy ještě žádný z trenérů v české lize neskončil. Dosud držela primát nejrychleji odvolaného kouče trojice Karol Dobiaš, Karel Večeřa a Jiří Kotrba, kteří opustili lavičku po dvou odehraných kolech. Nejdéle beze změny naopak vydržela loňská sezóna, kdy skončili jako první až po desátém kole příbramský Martin Hřídel a Karel Jarolím ze Slavie.

Plzeňský František Rajtoral se raduje ze své trefy proti Liberci.foto: Právo/Petr Hloušek

Když Plzeň začne sezónu 2:2, je mistrem...

Domácí remíza 2:2 s Libercem není na obhájce titulu žádná sláva. V Plzni však rozhodně nepanikaří. Jednak má Viktoria před sebou pohárovou odvetu s Trondheimem, při níž bude v banku nějakých 80 miliónů korun. Ale hlavně - loňskou mistrovskou sezónu přece Plzeň také začala domácí remízou 2:2 s Olomoucí... „Kdyby se loňská sezóna opakovala, bylo by to skvělé. Tak uvidíme, jak to letos dopadne,“ usmíval se autor prvního gólu František Rajtoral.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články