Hlavní obsah

Dostal jsem pásku a nikdo neprotestoval, říká staronový kapitán Teplic Lukáš

Josef PešoutSport.czPrávo

V české lize se v teplickém dresu představil fotbalový stoper Petr Lukáš přesně po dvanácti měsících a hned dal vítězný gól v Ostravě. Tomu se říká vydařený návrat. „Hlavně se musíme snažit, aby nám tenhle rozjezd vydržel co nejdéle,“ říká zkušený střední obránce v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Petr Lukáš

Článek

Berete tu dlouhou absenci na trávníku jako promarněný rok?

Pravdou je, že loni jsem hrál naposledy 1. srpna proti Jablonci. Pak jsem se do sestavy už nevešel, nebylo pro mě místo a v zimě jsem musel z Teplic odejít. Ale ani jaro strávené na hostování v Rakousku neberu jako velký krok zpět, i když jsme s Lincem sestoupili. Rakouská liga je s českou srovnatelná. Byl jsem v zápasovém tempu a to mi usnadnilo letní návrat do teplického mužstva.

Co rozhodlo o vašem vítězství 4:3 v Ostravě?

Naše mužstvo ukázalo vnitřní sílu a otočilo nepříznivý vývoj, když jsme prohrávali o dva góly. Snažil jsem se dirigovat obranu a musím smeknout klobouk před hráči, kteří měli na starost ofenzivu. Snad jsem jim taky trochu pomohl tou vítěznou brankou, ale jinak to bylo týmové vítězství.

Čekal jste, že vás kabina znovu zvolí kapitánem po legendárním Pavlu Verbířovi, který skončil kariéru?

Sice odešli čtyři hráči, ale jinak se kádr moc nezměnil. Vrátil jsem se do známého prostředí a vím, co mohu od každého očekávat. A když jsem dostal kapitánskou pásku, tak jsem si ji vzal. Nikdo z kluků neprotestoval, což je pro mě pozitivní.

Tým je zřejmě v pohodě. Jak vidíte páteční duel proti Hradci Králové?

Nevím, jestli jsme schopní kanonádu z Ostravy hned zopakovat, ale byli bychom rádi, kdyby přišli fanoušci. A chtěli bychom je potěšit vítězstvím.

Kam by to mohly Teplic v lize dotáhnout?

Nechci nic předbíhat. Určitě je ale v našich silách vylepšit loňské desáté místo. A věřím, že to bude o co nejvíce příček, abychom potrápili i největší favority.

Reklama

Související témata: