Hlavní obsah

Hochmeister se inspiroval u kamaráda Loučky a dal krásný gól

TEPLICE

Dvě výrazné postavy měli hradečtí fotbalisté při nečekaném sobotním vítězství 3:0 v Teplicích. Ke třem bodům je nasměroval parádní trefou po šestnácti minutách hry Radek Hochmeister. V brance pak po celý zápas dominoval Jiří Lindr, který na podzim ještě neinkasoval.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hradecký fotbalista Radek Hochmeister

Článek

Hochmeisterův gól byl ozdobou utkání. „Inspiroval jsem se u svého kamaráda Luboše Loučky, který mi byl za svědka na svatbě a pořád jsme v kontaktu. Viděl jsem ho, jak se hezky trefil za Jablonec ve čtvrtek proti Alkmaaru. A řekl jsem si, že bych se mohl také o něco podobného pokusit. Chtěl jsem pálit hlavně na branku, střela mi krásně sedla. Gólman proti tomu nemohl asi nic dělat. Tím gólem jsme se nastartovali a nakonec jsme s výsledkem nadmíru spokojení,“ líčil jinak „sváteční“ střelec.

V lize hraje dlouho, ale zatím dal jen pět branek. „Soupeře jsme vyškolili efektivitou a podržel nás Jirka Lindr. Vždyť před zápasem bychom brali v Teplicích i remízu. Měli jsme z domácích respekt, když vyhráli v Ostravě, ale ukázalo se, že jsme jim vzali vítr z plachet,“ pravil hradecký fotbalista, který je z plného bodového zisku po dvou kolech překvapen. „Nečekali jsme to, a to asi nikdo z našich fanoušků. Předem ale nejásáme. Byli bychom rádi i za zopakování loňského osmého místa, protože liga bude ještě těžká,“ mínil Hochmeister, který už prošel Jabloncem, Spartou, Libercem, Kladnem, Olomoucí i Plzní. A v Hradci patří ke klíčovým mužům.

„Nejvíc nebezpečná byla hlavička Vachouška, který střílel z metru. Kdyby z toho padl gól, zápas by se možná vyvíjel pro nás složitěji, než byl konečný výsledek. Ten je obrovským povzbuzením,“ poznamenal brankář Jiří Lindr.

Těší ho i dosavadní čisté konto. „Máme hru založenou na tom, abychom co nejméně inkasovali. Prakticky navazujeme na jaro, kdy se nám také celkem dařilo. Hrajeme dlouho pospolu a každý víc, co má dělat. Nemusíme se učit nějaký nový systém,“ pochvaloval si gólman, který rovněž nelétá v oblacích.

„Musíme si uvědomit, s jakým rozpočtem a s jakým kádrem se v lize pohybujeme. Někde jsem zaslechl, že bychom se mohli pokusit bojovat o evropské poháry, ale tomu se jen usmívám. Takové úvahou jsou pro Hradec přehnané. Víme, kam sahají naše možnosti,“ dodal Lindr.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice