Hlavní obsah

Zlomili jsme to vůlí, oddechl si kouč Slavie po výhře nad Příbramí

PRAHA

Jen to zadunělo, v prázdném Edenu sletěl obří balvan ze srdcí slávistů, kteří se dočkali první výhry v ligovém ročníku. Ale v souboji s Příbramí to s nimi dlouho vypadalo všelijak. „Zlomili jsme to vůlí,“ oddechl si po výhře 3:1 trenér Michal Petrouš, že nemusel odrážet případné ataky, jak že ještě dlouho povede červenobílé, jimž se vůbec nevydařil vstup do soutěže. „Jako pro trenéra to byl pro mě nejtěžší zápas,“ přiznal.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Střelci gólů Slavie Lukáš Jarolím (vlevo) a Stanislav Vlček se radují z vítězství

Článek

První body brali jeho svěřenci před pustým hledištěm, zápasy bez diváků - za trest po pohárovém maléru - slávistům v téhle i na konci minulé sezóny vycházely. I když první půle by jejich fandy v případě jejich přítomnosti spíše vytrýznila, o nic nepřišli. Jakoby do klubu pumpované miliony nového majitele, exministra Řebíčka, hráče dlouho vůbec nepovznášely. Přitom úplný začátek boje s Příbramí jim vyšel. Adam Hloušek záhy skóroval. „Po rohu jsem dal gól naposledy snad někdy v dorostu,“ culil se střelec po bitvě, v níž se schylovalo ke zvratu. Příbram s přispěním brankáře Hanuše vyrovnala. „Gól nás srazil, ale Honza Hanuš pak už zase podržel,“ podotkl Petrouš ke snahám hostů strhnout vedení na svou stranu.

„To se musí dávat, jen zvonily tyče, brankář nám to hodně pochytal,“ lamentoval nad promarněnými šancemi Šlapáka či Wágnera obránce Středočechů Lukáš Pleško.

Sám již podruhé s Příbramskými zažil Eden bez diváků, znovu neuspěl. „Už to nechci opakovat, je to hrozný, svaz by se měl zamyslet, ať to radši nechá hrát sto kilometrů pryč, ale s divákama a atmosférou,“ přemítal Pleško. „Pro hosty to žádná výhoda není, není to ani trest, ale faul na fotbal,“ zlobil se i kouč Příbrami David Vavruška, jehož svěřenci napodobili další dosud stoprocentně úspěšný celek Hradec a v tomhle kole poprvé prohráli.

Jen Sparta pokračuje ve vítězné sérii, dnes ji můžou napodobit Bohemians 1905. „Sehráli jsme nejlepší utkání, přesto jsme bez bodů, proti minulým kolům jsme byli neproduktivní a Slavia taky hrála velmi dobře,“ posteskl si Vavruška.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články