Hlavní obsah

Obránce Nitrianský odchází z Českých Budějovic do Slavie

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalový obránce Milan Nitrianský přestupuje z Českých Budějovic do pražské Slavie. Kluby se na transferu hráče reprezentační jednadvacítky dohodly dnes. ČTK to řekl výkonný ředitel českobudějovického klubu Radim Šupka. Kluby po vzájemné dohodě nezveřejnily detaily přestupu.

Článek

Hráčův agent Dalibor Lacina ČTK řekl, že Nitrianský má ve Slavii v pátek podepsat čtyřletou smlouvu. "Slavia je i přes současné problémy pořád jeden z nejlepších klubů a nepochybuji, že již v letošní sezoně se vrátí na pozice, kam patří. Proto jsem neváhal, je to pro mě šance, která by už nemusela přijít, a především další krok v mé fotbalové kariéře," uvedl Nitrianský, který v nejvyšší soutěži debutoval už v dubnu roku 2009 a zatím nasbíral 20 startů a vstřelil dvě branky.

Podle zákulisních informací Slavia za talentovaného zadáka zaplatí sumu blížící se k deseti milionům korun, což z Nitrianského udělá jednoho z nejdražších hráčů na letošním českém přestupovém trhu

Nitrianský je první z avizovaných posil, kterou chtěl do Slavie přivést její nový majitel Aleš Řebíček. Ten se rozhodl doplnit tým poté, co Slavii nevyšel vstup do ligy a prohrála první dva zápasy s Bohemians a v Liberci a až o minulém víkendu porazila Příbram.

Dvacetiletý zadák je univerzální hráč, nastupovat může i v záložní řadě. Slavii by mohl být k dispozici už v pondělí při její ligové dohrávce v Teplicích. Tam už může trenér Michal Petrouš nasadit i další letní posilu, brankáře Kamila Čontofalského, který zatím v české lize nemohl chytat, protože Slavia čekala na hráčovu transferkartu. Bez ní nemohl být přestup řádně zaregistrován.

Vedení Slavie jedná o dalším rozšíření kádru. Přijít by mohl její bývalý hráč Martin Latka, který skončil v Panioniosu Atény.

Reklama

Související témata: