Hlavní obsah

Jablonec je v ráži - za dva zápasy skóre 9:0! Na náš fotbal se dá dívat, hlásí Severočeši

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce jsou v ráži. Poté, co v pondělí vyprovodili s pětigólovým výpraskem tým Bohemians 1905, si s chutí zastříleli v pátek i proti neškodnému Baníku Ostrava. Takže během pěti dní nastřádali nejen šest bodů, ale i velmi luxusní skóre 9:0. Na dva zápasy to je až neuvěřitelná bilance. Naopak Ostravští se zase propadli o krůček níž a jejich bída pokračuje.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Lafata v Jablonci řídil "demolici" Baníku Ostrava.

Článek

„Do utkání s Baníkem jsme šli s cílem snížit nebo vyrovnat bodovou ztrátu na mužstva, která jsme si nechali po úvodních kolech odskočit v tabulce. A proto jsme si nemohli dovolit zaváhání,“ uvedl jablonecký trenér František Komňacký.

„Soupeř zpočátku zahrozil rychlými brejky. Poměrně dlouho jsme čekali na první gól. Hráči ale byli trpěliví, šli za vedením a konečným vítězstvím. Postupně jsme hru kontrolovali,“ připomněl kouč průběh zápasu. Výsledek 4:0 bral samozřejmě s povděkem, přesto si neodpustil úvahy, že výše skóre mohla být ještě výraznější.

„Mrzí mě, že jsme nedohráli řadu akcí. Chyběla snad větší rozhodnost. Hráči si dávali přednost v zakončení a těch vyložených šancí jsme měli opravdu dost. Třeba David Lafata dal hattrick, ale mnoho nescházelo, aby přidal i další góly,“ zamyslel se kouč.

Komňacký pak pochválil pravého záložníka Kopice. „Měl hodně prostoru. Z jeho strany létaly pěkné centry. Pohyb a aktivita, to jsou devizy, na nichž se dá stavět. V létě přišel s tím, že se bude otrkávat a najednou je v plném zápřahu od prvního pohárového zápasu s albánským týmem. A odehrál všechny naše duely a ještě stačil debutovat v jedenadvacítce. Chytil příležitost za pačesy a je plnohodnotným hráčem na postu, kde předtím nastupovali momentálně marodící Haurdič aVošahlík,“ povídal trenér.

Spokojen byl kapitán mužstva Petr Pavlík: „Jako stopera mě těší, že jsme doma za dva zápasy ani jednou neinkasovali. Když měli soupeři šanci, podržel nás brankář Špit. A docela se nám dařila i hra směrem dopředu. Po trochu rozpačitějším startu do ligy nabíráme tempo, a na náš fotbal se dá určitě dívat.“

Reklama

Související témata: