Hlavní obsah

Asi by musel být ještě regulérnější, kroutil Svěrkoš hlavou nad chybně neuznaným gólem

JABLONEC NAD NISOU

Jeho start měl být hlavním tahákem ligového zápasu mezi fotbalisty Jablonce a Ostravy. Jenže útočník Václav Svěrkoš se v ostravském dresu při své obnovené premiéře v české soutěži neprosadil. Zároveň byl aktérem duelu, v němž jeho tým potupně prohrál 0:4. A Baník tak má po čtyřech kolech na kontě bodů nulu a při tom příšerné skóre 4:15.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Václav Svěrkoš se vrátil do Baníku, ale svojí obnovenou premiéru v české lize proti jablonci si určitě představoval jinak.

Článek

Katastrofa, další trapas. I taková slova padala v souvislosti s tragickou bilancí Ostravy. „Katastrofa? Někdo to tak může nazvat, protože výsledek podle toho vypadá. Do zápasu jsme šli s tím, že si musíme dát pozor na útoky Jablonce. Ten je silný dopředu a má formu. Přesto jsme dali hned v úvodu regulérní gól, ale bohužel nebyl uznán. Asi by musel být regulérní ještě víc... Třeba by to přesto skončilo 1:4 v náš neprospěch, třeba ne. Ale dostat se do vedení, zřejmě by nás to povzbudilo,“ líčil Svěrkoš. Právě jemu podle něj rozhodčí upřeli vstřelenou branku...

A zrovna začátek zápasu byl důležitý z hlediska jeho vývoje. „Máme spoustu mladých hráčů a ten gól by byl pro ně vzpruhou. V prvním poločase jsme ale otevírali naši levou stranu a soupeř toho využil. Byly chvíle, kdy jsme se jen dívali, jak Jablonec kombinuje naslepo a my kolem jejich hráčů jen běháme,“ uznal útočník rozdíly v kvalitě obou soupeřů.

„Podali jsme špatný výkon a tím pádem i moje vystoupení bylo špatné. Neříkal jsem ale, že budu spasitelem. Přišel jsem s tím, že chci Baníku pomoci v zápase, který jsme toužili zvládnout, a znovu to opakuji - dát regulérní gól,“ rozvažoval Svěrkoš.

„Patřím už ke starším hráčům a cítím, že zodpovědnost by měla ležet na nás. Byl jsem s mužstvem dva tréninky a musím věřit, že se budeme zlepšovat. Situace je asi složitější, než jsem si myslel. Když hra nefunguje, těžko se hledá cesta ven,“ krčil rameny Svěrkoš.

Totálně zklamaný byl i kapitán Martin Lukeš. „Takový start do sezóny jsem ještě nezažil, a to jsem v lize hodně dlouho. Debakl v Jablonci? Jak říkal Vašek Svěrkoš, většina útočných akcích domácích šla po naší levé straně. Kluci, kteří měli tenhle prostor na starosti, nebyli schopni se postavit tam, kam mají,“ hlesl zkušený záložník. I když má Ostrava, co se týče výsledků na hřišti, velmi tristní bilanci, paradoxně nemusí být poslední poté, co Olomouc přišla rozhodnutím disciplinární komise o devět bodů. „Rozhodně to neberu tak, že tenhle odpočet Sigmě přeji, aby byla v tabulce pod námi. Vnímáme to jako fakt, ale pro nás to nic neznamená. Olomouc se určitě zvedne,“dodal Lukeš.

Reklama

Související témata: