Hlavní obsah

Čarodějovi patří jen bod, Slavia remizovala s Mladou Boleslaví

PRAHA

Sliby se mají plnit nejen o Vánocích... Když se s kariérou definitivně loučí Martin Vaniak, je na místě, aby Slavia vyhrála. Fotbalistům v sešívaných dresech se to nepovedlo, v předehrávce 5. kola Gambrinus ligy v Edenu remizovali s Mladou Boleslaví 1:1 a nepřichystali tak soupeři první porážku v novém ročníku. Zatímco Středočeši jsou bod za vedoucí Spartou, Slavia zůstává ve spodní polovině tabulky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adrian Rolko z Mladé Boleslavi (vlevo) bojuje o míč se slávistou Zbyňkem Pospěchem.

Článek

Emotivní loučení s brankářem Martinem Vaniakem předznamenalo duel, v němž se slávisté mohli po třech zápasech za zavřenými dveřmi znovu spolehnout na podporu svých fanoušků.

Brankář Slavie Martin Vaniak se loučí s kariérou.foto: Právo/Milan Malíček

Slib, že svého Čaroděje obdarují na rozloučenou třemi body, vzali sešívaní se vší vážností. Hned od začátku šli aktivně za prvním gólem. Janda měl tutovku po pár minutách, ale netrefil balon. Před hlavičkujícím Vlčkem zase Středočeši jen se štěstím odvrátili míč na roh. Nebyl tedy žádný div, že již ve 14. minutě si mladý Koreš zaběhl za obranu a sám před brankářem přehodil Millera fajnovým obloučkem k tyči.

Teprve po inkasované brance začala hrát také Mladá Boleslav. Karta se obrátila, aktivnější byli najednou hosté. Měli však smůlu, že Wojnar a poté i čahoun Rolko hlavičkovali z nadějných pozic přesně tam, kde stál gólman Čontofalský. Víc šancí na straně Středočechů nepřibylo, takže do kabin šli slávisté s jednogólovým vedením.

Slávista Štěpán Koreš se raduje z branky.foto: Právo/Milan Malíček

Boleslav v prvních čtyřech kolech neprohrála a chtěla při tom zůstat. Také po přestávce pokračovala v náporu, zatímco domácí se spokojovali s hlídáním nejtěsnějšího náskoku. Nemuselo se jim to vyplatit, Kulič naservíroval loženou šanci Chramostovi - a mladík zblízka přestřelil branku.

Slavia si o malér koledovala dál. Velkou šanci měl Bulut, míč do prázdné branky nedokázal dopravit Chramosta. Pak přišlo to, co přijít muselo. Pasivní a vyšťavení Pražané zachybovali a Pospěch si po nedorozumění s brankářem dal hlavou po centru Kuliče vlastní gól...

Boleslavským to bylo málo, hrnuli se za vítěznou trefou, ale nedočkali se jí.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 14. Koreš - 78. vlastní Pospěch. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Ubias. ŽK: Pospěch - Kulič. Diváci: 7158.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Kaufman, Hubáček, Hurka - Janda (70. Milutinovič), Petrák, Jarolím, Koreš - Pospěch, Vlček (61. Trubila). Trenér Michal Petrouš.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Janíček (80. Procházka), Rolko, Šírl (74. Štohanzl) - Wojnar (74. Řezníček), Kúdela, Opiela - Bulut, Kulič, Chramosta. Trenér Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: