Hlavní obsah

Na Spartu máme motivace dost, tvrdí plzeňský kapitán Horváth

Plzeň je po nádherném středečním večeru v Edenu a čtvrtečním losu, který jí přihrál Barcelonu, AC Milán a Borisov, zase na pevné zemi. Tvrdí to její kapitán Pavel Horváth. „Bez obav. Na Spartu máme motivace vždycky dost,“ řekl v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský špílmachr Pavel Horváth

Článek

Jaké byly oslavy postupu?

Žádné. Dali jsme si jedno pivo v autobusu, druhé pak k večeři a tím to skončilo. Normálně trénujeme a chystáme se na Spartu. Nic mimořádného pro média. Na oslavy teď nebude čas.

Dosáhli jste životního úspěchu. Bude pro vás, jako zkušeného borce, těžké vrátit spoluhráče do domácí ligové reality?

Já myslím, že ne. Nevšiml jsem si na tréninku, že by někdo létal v oblacích. Obrací se na nás spousta známých, kteří chtějí lístky na Ligu mistrů, takže to v hlavách každý nějak má. I pro mne je to něco nového, sám uvidím, co to se mnou udělá. Ale žádné obavy nemám. V neděli večer už nikdo neměl v hlavě, jak obíhá po postupu Eden, ale byla tam jen Sparta.

Ale mladí hráči mohou žít stále krásný sen o Barceloně a Milánu...

To jistě, ale v pondělí večer ne. Není nic staršího než včerejší den a úspěšná kvalifikace do Ligy mistrů už je krásnou historií. Všichni víme, kolik nás titul a postup stál úsilí, tři roky jsme na to dřeli. Jsme realisté a na Spartu se připravíme co nejlépe. Rozhodně ji nepodceníme. Bez obav. Na Spartu máme motivace vždycky dost. Chceme také pokračovat na vítězné vlně.

Uvědomujete si, že případná porážka by zvýraznila rozdíl mezi Spartou a Viktorkou na osm bodů?

Liga je na začátku a bude ještě strašně dlouhá. Loni jsem také říkal, že prohra či výhra v úvodu nemusí mnoho znamenat. My jsme vedli už o dvanáct bodů, Sparta nás stáhla na čtyři. Tím chci říct, že s myšlenkou, co by kdyby, se vůbec nebudeme zabývat. Půjdeme do zápasu s cílem ho vyhrát. Samozřejmě za určitých okolností může být dobrý i bod, ale to se ukáže až v pondělí večer. Ať však zápas dopadne jakkoliv, zůstaneme nohama na zemi.

V jakém může být Sparta po vyřazení rozpoložení?

Tak to si netroufnu odhadnout. V tomhle směru je v tuto chvíli nečitelná. Asi tam nějaké dusno bylo, ale těžko říct, jestli je to postaví na nohy nebo utlumí. To poznáme na hřišti. V každém případě víme, jak je silná, kde má přednosti i slabiny. My jsme v pohodě a tu se budeme snažit vnést i do zápasu. Věřím, že si všichni zahrajeme dobrý fotbal.

Měl jste zdravotní problémy. Už jste v pořádku?

Je fakt, že v průběhu zápasu s Kodaní jsem toho měl plné zuby, ale už jsem na tom mnohem lépe. Zápas se Spartou vydržím, pak bude v reprezentační pauze čas se dát do pořádku.

Bude Plzeň před Ligou mistrů posilovat?

Máme mužstvo, které perfektně funguje. Jestli ještě někdo přijde, je otázka pro vedení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články