Hlavní obsah

Plzeň před Ligou mistrů porazila Olomouc i o deseti. Dukla rozstřílela Hradec

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň si před vstupem do Ligy mistrů zvýšili sebevědomí, když po reprezentační pauze vyhráli v 6. kole Gambrinus ligy na hřišti Olomouce 3:2, přestože hosté více než poločas hráli bez vyloučeného Marka Bakoše. Slovenský forvard však před odchodem pod sprchy stihl dát ještě do sítě soupeře dva góly. Dvakrát se trefil i olomoucký Marek Heinz. Vysokou výhru 4:0 nad Hradcem Králové si vychutnali v Praze fotbalisté Dukly.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Aleš Škerle z Olomouce (vlevo) stíhá plzeňského Daniela Koláře v utkání 6. kola Gambrinus ligy.

Článek

Plzeň se potřebovala rehabilitovat po předchozí porážce se Spartou, a také chtěla zlomit prokletí Androva stadiónu, kde Viktoria z posledních devíti ligových utkání vyhrála jen jednou.

A hosté začali znamenitě. Z dvaceti metrů překonal z přímého kopu nováčka v brance Sigmy Zdeňka Zlámala už po čtyřech minutách Marek Bakoš. Jenže hned vzápětí neméně pěknou střelou ze standardní situace překonal plzeňského brankáře Čecha střelou přes zeď Marek Heinz. Parádní úvodní desetiminutovku uzavřela typická akce Plzně, na jejímž začátku byl Václav Pilař a zakončil jí opět Marek Bakoš.

Jakub Petr (zleva) z Olomouce a plzeňský Petr Jiráček bojují o míč v 6. kole Gambrinus ligy.foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Stejný hráč ale těsně před přestávkou pořádně zkomplikoval situaci svému týmu, když po faulu loktem dostal druhou žlutou kartu a vzápětí červenou. Olomouc však z tlaku ve druhé půli nic nevytěžila a definitivně jí zlomil vaz gól Daniela Koláře v závěru zápasu, který však padl s největší pravděpodobností z ofsajdu.

Třetí vítězství Plzně v této sezóně Gambrinus ligy už nepřekazil ani gól Marka Heinze v nastaveném čase. Plzeň se tak s deseti body posunula na šesté místo tabulky. Olomouc kvůli disciplinárnímu trestu má na svém kontě stále 0 bodů.

Dukla rozstřílela Hradec

Na pražské Julisce se střetly dva týmy, které shodně třikrát po sobě nedokázaly bodovat. Jako jasný vítěz z utkání vyšla domácí Dukla. Pražský celek, který měl od začátku herně mírně navrch, nasměroval k výhře po půlhodině hry Tomáš Berger.

Radost fotbalistů Dukly Praha z gólu do sítě Hradce Králové.foto: ČTK/Zbyněk Stanislav

Krátce po přestávce se Dukla ujala dvoubrankového vedení, když se z hranice vápna trefila hned v prvním zápase v dresu Dukly čerstvá akvizice ze Žiliny Ivan Lietava.

Definitivní rozuzlení zápasu přinesla 64. minuta, kdy hostující Marek Plašil fauloval v šestnáctce Markoviče. Plašil po zákroku viděl červenou kartu a sám postižený Markovič nařízenou penaltu proměnil. Na konečných 4:0 uzavřel po faulu Jakuba Chlebouna minutu před koncem zápasu z opakovaného pokutového kopu Petr Malý.

6. kolo Gambrinus ligy
Dukla - Hradec Králové 4:0on-line
Branky: 29. Berger, 51. Lietava, 64. Markovič z pen., 89. Malý z pen.
Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 2:3on-line
Branky: 7., 90.+2. Heinz - 4., 9. Bakoš ve druhé půli, 79. Kolář

Reklama

Související témata: