Hlavní obsah

Bartkovy efektní nůžky na výhru nestačily, Bohemka tak Spartu nedohnala

Klokani měli možnost dotáhnout se bodově na lídra tabulky, ale nevyužili ji. Fotbalisté Bohemians 1905 podali v utkání 6. ligového kola proti Slovácku mdlý výkon a víc než remízu 1:1 si ani nezasloužili. Pražané si tak na druhém místě tabulky jen mírně polepšili a na vedoucí Spartu ztrácejí dva body. Slovácko, které v minulém kole ukončilo sérii osmi zápasů bez výhry, předvedlo v Edenu solidní výkon.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Reinberk ze Slovácka (vpravo) posílá k zemi Borka z Bohemians 1905 v utkání 6.kola Gambrinus ligy.

Článek

Rozdíl jedenácti příček v tabulce dělal z klokanů jasného favorita. Tím spíše, že Bohemians doma z posledních osmi zápasů ztratili jen dva body a 15x za sebou doma neinkasovali v jednom zápase více než jeden gól. Však si také kouč hostujícího celku Miroslav Soukup předsevzal, že jeho tým musí vsadit hlavně na zodpovědný výkon v defenzivě.

Žádný uragán se však Edenem neprohnal. Bohemka zdaleka nepřipomínala druhý tým tabulky, jenž by se případnou výhrou mohl minimálně do pondělka dotáhnout na vedoucí Spartu. Za pozornost stála možná rána Škody, který se pokusil zaskočit Filipka střelou z notné dálky. Dva rohy domácích k ničemu nevedly, zápas plynul od ničeho k ničemu a za první půlhodinu neviděli fanoušci ani jednu šanci.

Pieta ze zemřelé hokejisty při neštěstív Jaroslavli před zápasem Bohemians 1905 se Slováckem.foto: Právo/Jan Handrejch

Slovácko, které v minulé sezóně oba vzájemné duely prohrálo, zkusilo aspoň střílet zdálky. Pokusy Valenty i Pavelky však měly jen propagační charakter. Jen u nich nezůstalo, hosté byli v závěru poločasu aktivnější a dlouhán Došek trefil ve 41. minutě hlavou tyč. Klokani se zmohli jen na zajímavý centr adresovaný Škodovi, před nímž Filipko odvážným skokem míč včas vyboxoval.

Došek dělal klokanům problémy i po přestávce. Když po nedorozumění Sňozíka s obránci přehodil nejen gólmana, ale i branku, domácí si hodně oddechli. Klokani dál servírovali divákům nudu. Potlesk se ozval až po příchodu „Argentince“ Šumského, který se po trablech s transferkartou poprvé představil na ligové scéně. Až v 54. minutě měli domácí první šanci změnit skóre, Moravcovu prudkou střelu vyrazil Filipko hokejovým semaforem na roh.

Teprve gól divákům všechno strádání vynahradil. Moravec v 77. minutě odcentroval, Bartek se krásně zavěsil do vzdiuchu, střihl "nůžkami" a poslal míč do sítě. Hned o dvě minuty později mohl vyrovnat Došek, před prázdnou brankou mu však nevyšel krok a neuvěřitelně minul. Pět minut před koncem se však dlouhán přece jen dočkal. Čerstvý Lukáš mu hned po příchodu na hřiště adresoval ideální centr, Došek se po něm vrhnul a hlavou poslal míč do sítě. Postaral se tak o remízu, která je vzhledem k průběhu zápasu zasloužená.

Bohemians 1905 – 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 77. Bartek - 85. Došek. Rozhodčí: Jílek – Slavík, Handlíř. ŽK: Žižka (Boh.). Diváci: 2329.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Žižka - Moravec, Borek, Budinský (51. Šumský), Bartek (89. Růžička) - Nešpor (71. Bálek), Škoda. Trenér Pavel Medynský
Slovácko: Filipko - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - V. Valenta, Kordula (80. Daníček), Jeleček (59. Kerbr) – Hlůpik (84. Lukáš), Pavelka - Došek. Trenér Miroslav Soukup

Reklama

Související témata: