Hlavní obsah

Slávistické tribuny řvaly: Petrouš ven. "Kvůli nim to nevzdám," bránil se trenér

Dost možná, že jeho mise na slávistické lavičce je u konce. Trenér Michal Petrouš si sice navzdory všem spekulacím, jež jeho další působení v Edenu po celý uplynulý týden provázely a které vygradovaly ultimátem majitele klubu Aleše Řebíčka, nepřipouští a tvrdí, že řvouni v ochozech ho k rezignaci nedonutí, otázkou však je, co přinesou následující dny. Zvláště, když výsledková mizérie Slavie pokračovala bezgólovou remízou v derby s Duklou, zejména, když na sešívané čeká příští pondělí derby se Spartou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Petrouš, trenér fotbalové Slavie, bude v napětí, co v Edenu přinesou dny příští.

Článek

Máte vůbec chuť a sílu na slávistické lavičce pokračovat, když na vás po skončení každého zápasu fanoušci řvou ,Petrouš ven´?

Ale ano, mám. Pro mě rozhodně není důvodem k odchodu to, že na mě lidé z tribuny řvou. Kvůli nim to nevzdám. Jedním uchem to pustím dovnitř, druhým ven.

Jenže reakce na vaši osobu jsou čím dál tím víc nenávistnější a vášnivější, čemuž se není co divit. Vždyť v sedmi kolech jste dokázali vyhrát jen jednou jedinkrát a to ještě nad Příbramí!

Chápu nespokojenost diváků, protože byli zvyklí na úspěšné období, na tituly, které Slavia získávala a výsledky, jichž dosahovala. Musí ovšem pochopit situaci, v níž se klub před nedávnem ocitl a z níž vede cesta vzhůru jen krůček po krůčku.

Majitel klubu Řebíček vám dal ale před malým derby s Duklou de facto ultimatum, když prohlásil, že hrajete o angažmá. Nebo jste jeho slova takto nevnímal?

Jedním uchem jsem je vyslechl, druhým vypustil. Realitou prostě je, že tlak je obrovský a záleží tudíž na vedení a vlastnících klubu, jak ji vyhodnotí a zareagují.

Myslíte, že vás dál ponechají na trenérské lavičce, když jste doma nedokázali porazit ani nováčka z Julisky, který je teď v tabulce před vámi?

To není otázka pro mě, ale pro ně. Záleží na nich, zda vidí jen výsledky, nebo zda vnímají, jak se mužstvo buduje, jak do něho zapracováváme nové hráče, kteří přicházejí. Buď to pochopí, nebo ne.

Jste schopen jim předložit vizi, na jejímž základě by mohli uvěřit, že Slavia bude skutečně stoupat vzhůru?

Ta je prostá... Potřebujeme čas a prostor, aby mužstvo bylo pohromadě a mohli jsme s ním dál pracovat. Teď se v něm objevil Blažek, který přišel z Liberce, kde jen paběrkoval, Hloušek, jenž stále není ve své kůži. Nemáme špatné mužstvo, o tom jsem přesvědčen.

V minulém kole v Jablonci a teď v derby s Duklou zase se ovšem projevují diametrální rozdíly ve hře vašeho tým v prvním a druhém poločase. Čím si to vysvětlujete?

Psychikou. Třeba právě s Duklou jsme byli v první půli lepším mužstvem, měli dvě tři šance a zasloužili si vedoucí gól. Jenže jsme ho nedali a po přestávce už v hráčích pracovalo vědomí, že lepší je získat bod než prohrát. V tom je hlavní příčina rozdílných výkonů.

Jenže s tímto handicapem budete za týden nastupovat i k derby na Letné s podzimním suverénem Spartou!

Handicap se může proměnit v naši výhodu. Do derby se Spartou půjdeme s tím, že budeme chtít podzimní bilanci napravit.

Reklama

Související témata: